BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Türk mucitler ödüle doymadı!

3 Türk mucit, Nürnberg Buluşlar Fuarı'nda önemli başarılara imza attı...

Abone ol

Almanya'nın Nürnberg kentinde 30 ülkeden 750 mucidin yer aldığı Uluslararası Nürnberg Buluşlar fuarına, (İENA) Türk Patent Enstitüsü bünyesinde katılan üç Türk buluşçu 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Başkonsolos Ece Öztürk Çil madalyalı mucitlerimizi tebrik etti

AMELİYATLARDA KULLANILACAK

Beyin Cerrahı Uzman Doktor Bülent Çelik Ameliyatlarda kullanılan statik basınçlı havayı ameliyat esnasında ilgili dokuya yönlendiren ve bu şekilde dokuların sıyrılmasını ve çıkarılmasını sağlayan buluşu ile Altın kazandı.

TEKSTİL ESASLI HAVA ISITICISI

Prof.Dr.Işık Tarakçıoğlu ile Feiza Souttsoğlu ikilisi de,tekstil esaslı hava ısıtıcı güneş kolektörü ile Altın madalyanın sahibi oldular. Işık Tarakcıoğlu icadın maliyetinin düşük olduğunu ve elektriği kendisinin ürettiğini söyledi.

ATOMİZE DETERJAN

Adana sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Ali Ercan Karakaya ’da fuarda ,Sentetik yüzey Aktif kimyasal içermeyen atomize toz deterjan ile gümüş madalya kazandı.

DÜNYA TÜRK MUCİTLERİN FARKINDA

Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç Dr.Yüksel Birinci Amaçlarının Türk buluşucularını dünyaya tanıtmak olduğunu ifade ederek, dünya artık Türk mucitlerin farkında dedi. Fuarı ziyaret eden Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil madalya alan mucitlerimizi tebrik etti