BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türk heyetinden değerlendirme toplantısı

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 2020 Olimpiyatları için Türkiye heyetinin yaptığı sunumun ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gen...

Abone ol

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 2020 Olimpiyatları için Türkiye heyetinin yaptığı sunumun ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve diğer Olimpiyat Komitesi üyeleri değerlendirme toplantısı düzenledi.
Yapılan sunumu çok başarılı bulduğunu belirten Bakan Suat Kılıç, hükümetin tüm bakanlarıyla birlikte İstanbul’un adaylığına tam destek verdiğini belirterek, "Uyum içinde yapılan bu çalışmadan büyük bir keyif aldık. Olimpiyat komitesinin gösterdiği gayreti çok samimi buluyorum. Zannediyorum 5. kez aday olan İstanbul, ilk kez bu kadar büyük bir heyecanla sonucu bekliyor olacak" dedi.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ali Babacan da, İngilizce yaptığı konuşmalarında, Olimpiyat kapsamında ülkeye yapılan yatırımlardan, gençliğe verilen önemden ve ayrılan bütçenin doluluğundan bahsetti.
Toplantıda, İstanbul’a yapılacak yatırımlardan bahseden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İstanbul’un olimpiyatlara ev sahibi olmaya hazır olduğunu ifade ederek, "Çevreden altyapı ve ulaşıma kadar her alanda hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İstanbulluların yüzde 94’ü olimpiyatları istiyor. Son tarafsız kamuoyu yoklamaları da böyle. Bu da İstanbulluların ne kadar heyecan ve bekleyiş içinde olduklarının ortaya koymaktadır Ben bu müjdeyi İstanbul’a götürmek isterim" diye konuştu.
(İHA)