BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Türk erkeğinin en büyük derdi bu!

Türk erkeğinin en büyük derdi bu!

Sorunlar 40’lı yaşlarda cinsellikle ilgili sorunlar, 40’lı yaşlardan itibaren ortaya çıkıyor. prof. dr. ateş kadıoğlu, sertleşme sorunlarının 40’lı yaşlarda yüzde 40, 50’li yaşlarda yüzde 50, 60’lı yaşlarda ise yüzde 60 oranında görüldüğünü dile getiriyor. sertleşme sorununu giderdiği düşünülen...

Türk erkeğinin en büyük derdi bu!

SORUNLAR 40’LI YAŞLARDA

Cinsellikle ilgili sorunlar, 40’lı yaşlardan itibaren ortaya çıkıyor. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, sertleşme sorunlarının 40’lı yaşlarda yüzde 40, 50’li yaşlarda yüzde 50, 60’lı yaşlarda ise yüzde 60 oranında görüldüğünü dile getiriyor. Sertleşme sorununu giderdiği düşünülen ilaçların yüzde 90’ına yakın bölümünün eczanelerde reçetesiz satılması ise sağlık açısından bir tehdit olarak görülüyor. Bu nedenle bu tip ilaçların üroloji doktoru kontrolünde ve reçeteyle alınması gerekiyor.

Türk erkeğinin en büyük derdi bu!

HASTALAR DOKTORA GİTMİYOR

Cinsel problemleri olan erkeklerin yüzde 90’ı tedavi için doktora başvurmuyor. Türkiye’de bu konuda ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kadıoğlu, 7 milyon erkeğin sertleşme problemi yaşamasına rağmen doktora başvuranların sayısının 700 bini geçmediğini söylüyor. Bir diğer sorun ise cinsel sorun yaşayan kişinin kime başvuracağını bilmemesinden kaynaklanıyor. Siz siz olun ilk iş olarak doktora başvurun.

Türk erkeğinin en büyük derdi bu!

PENİSİM HASTA!’ DİYEMİYORUZ

Dikkat çeken bir başka gerçek ise hastaların sağlık sorunlarını, “Gözüm görmüyor veya midem ağrıyor” cümleleriyle ifade ederken “Penisim hasta” cümlesini aynı rahatlıkla söyleyemediklerini gösteriyor. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, bunun yanlışlığını ve sertleşme sorununun da bir organ hastalığı olarak algılanması gerektiğini belirtiyor.

Türk erkeğinin en büyük derdi bu!

KAYGILI ERKEK DAHA SORUNLU

Geçmişte erkeklerin cinsellikle ilgili sorunlarının çok büyük bölümünün psikolojik olduğu anlayışı günümüzde kabul görmüyor. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, “Sorunlar genelde organik nedenlerle ve küçük belirtilerle başlıyor, tedavi edilmemesi halinde ise performans düşüklüğüne yol açıyor ve üzerine psikolojik nedenler ekleniyor” diyor. Cinsel sorunların yüzde 90’ının organik, yüzde 10’unun ise psikolojik nedenlere bağlı olduğu belirtiliyor. Hayata kaygıyla bakan erkeklerde, sertleşme sorununda rol oynayan psikolojik faktörler daha şiddetli oluyor.