BIST 10.616
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.432,00
HABER /  DÜNYA

Türk Dışişleri'nden Irak açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Abone ol
Dışişleri Bakanlığı'ndan, bugün Irak'ın birçok şehrinde meydana gelen terör saldırıları ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada saldırılar kınanırken, "Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadele alanında dost ve kardeş Irak halkıyla dayanışma içinde olacaktır." denildi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:
 
"Bugün (13 Haziran) Irak’ın başkenti Bağdat’ın yanısıra Kerbela, Hille, Musul, Kerkük, Tikrit, Bakuba, Balad, Felluce ve Samava şehirlerinde düzenlenen terör saldırıları sonucunda ilk belirlemelere göre onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı derin bir üzüntüyle öğrenilmiştir.
 
Komşumuz Irak’ın huzur ve istikrarını hedef alan bu menfur terör eylemlerini şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz.
 
İmam Musa Kazım’ın şehadetini anma törenlerinin başlangıcında düzenlendiği anlaşılan saldırılarda bilhassa Iraklı Şii kardeşlerimizin ve kutsal mekanlarının hedef alınması, Irak’ın birliğine ve toplumsal barışına kasteden şer odaklarınca ülkede mezhep çatışması çıkartılmak istendiğini açıkça ortaya koymaktadır. Irak halkının sağduyu ve itidalle hareket ederek, bu odakların emellerini boşa çıkaracağına olan inancımız tamdır.
 
Kaynağı ne olursa olsun her türlü terör saldırısı insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suçtur. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadele alanında dost ve kardeş Irak halkıyla dayanışma içinde olacaktır."