BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  GÜNCEL

Türk Büyükelçi Alman Dışişleri'ne çağrıldı!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in talebi üzerine Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, dün Dışişleri Bakanlığı’na davet edildi.

Abone ol

ALMANYA, Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanması nedeniyle Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ı Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Büyükelçi Aydın’ı Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Walter J. Lindner kabul etti. Büyükelçi Aydın’a, Almanya’nın demokrasi, ifade ve basın özgürlüğüne verdiği önem aktarılırken, Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkındaki tutuklama kararının orantısız ve kabul edilemez olduğu iletildi. Görüşmede Almanya’nın en önemli gazetelerinden birinin muhabiri olan bir gazetecinin yazdığı haberlerden ötürü hedef olduğu suçlamalar ile bu zeminde alınan tutuklama kararının hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığı görüşü aktarıldı. Lindner’in ayrıca bu gelişmelerin Türk-Alman ikili ilişkilerine zarar vereceği uyarısını da ilettiği belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe sitesine göre Büyükelçi Aydın ise yargıya intikal etmiş bir konu ile ilgili yorum yapmanın doğru olmayacağını, Türkiye’de gazetecilerin gazetecilik faaliyetinden ötürü değil, suç oluşturan başka faaliyetlerden ötürü yargılandığını savundu.