BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk basını iki şehidini böyle uğurladı

Van'ı vuran 5.6'lık ikinci depremde yaşamlarını yitiren iki gazeteci bugün toprağa verildi.

Abone ol

5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'de enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir son yolculuklarına uğurlandı.

Alevi inancına göre toprağa verilen Cem Emir'in cenazesinde "rızalık" adı verilen uygulama yapıldı. Buna göre cenazeye katılanların tabutun üzerine bıraktığı toplam 8 bin 418 lira Van'daki depremzedelere bağışlandı.

DENEYİMLİ GAZETECİLER BU SATIRLARDA YAŞAYACAK... TIKLAYIN

Meslek yaşamlarında hafızalara kazınan haberlere imza atan, ödüller kazanan sevgili arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz'ı Erzurum'da, Cem Emir'i de Tunceli'de toprağa veriyoruz. Yılmaz öğleyin Erzurum Gürcükapı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Eski Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek. Emir için Tunceli Cemevi'nde cenaze namazı kılınacak, ardından Cem Emir, Hozat ilçesine bağlı Çığırlı Köyü'nde toprağa verilecek.

CENAZE TÖRENLERİNDEN DUYGU DOLU ANLAR... TIKLAYIN

Cem Emir için ilk tören DHA Tunceli temsilciliği önünde düzenlendi.

Cem Emir için son görevini yerine getirmek isteyen binlerce kişi tören alanını doldurdu. Törende arkadaşları ve sevenleri Cem hakkındaki düşüncelerini ve hatıralarını anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Cem'in cenazesi daha sonra alkışlar eşliğinde cenaze aracına götürüldü.

8 BİN KİŞİ UĞURLADI

Van'da meydana gelen deprem enkazı altında kalarak yaşamını yitiren Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır Büro muhabirlerinden Cem Emir, memleketi Tunceli'de bugün yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.Cem Emir için bugün memkeleti Tunceli'de 2 ayrı tören düzenlendi. İlk tören Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi'nde düzenlendi. Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır başta olmak üzere, Elazığ, Bingöl, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman ve Türkiye'nin bir çok yerinden yüzlerce gazetecinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşı sel olup aktı.Cemevi girişinde saf tutan baba Mehmet Ali Emir, kardeşleri Cem, Kemal, Bilge ve Sinem, gelen meslektaşlarına her seferinde sarılarak ağıtlar yaktı.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE AĞITLAR

Saat 09.30'da başlayan Cemevi'ndeki törende, anne Nurten ve kız kardeşleri 25 yaşındaki Bilge ile 20 yaşındaki Sinem, Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Daha sonra Alevi kültürüne uygun bir şekilde Cem Emir için cenaza namazı kalındı. Alevi kültürüne göre cenaze namazından sonra hellalik istendi ve son olarak da Cem Emir'i sevenler aileye katkı sunmak için taput başına para attı. Toplanan 8 bin 500 TL. ile 5 dolar, baba Mehmet Ali Emir tarafından Van'daki depremzedelere harcanmak üzere bağışladı.

Cemevi'nde Alevi kültürü ve islam inancına göre dini vecibeleri yerine getirilen Cem Emir'n naaşı, daha sonra ikinci tören için DHA Tunceli bürosunun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Cem Emir'in fotoğrafının yeraldığı büyük bir pankartın asıldığı meydanda, depremde yaşamını yitirenler ve gazeteciler Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için 1 dakikalık saygı duşurunda bulunuldu.

SEBAHATTİN YILMAZ ERZURUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Sebahattin Yılmaz, Erzurum'da toprağa verildi. Gürcükapı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Sebahattin Yılmaz'ın ailesi, yakınları ile DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk ile meslektaşları katıldı.

AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, cenaze namazı sonrasında, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci ve Yılmaz'ın ailesine başsağlığı diledi.

Daha sonra Yılmaz'ın cenazesi, asri mezarlığa götürülerek burada toprağa verildi.

Gürcükapı Camisi'ndeki cenaze namazı sırasında ve Yılmaz'ın cenazesinin defninde ailesi ve yakınları güçlükle ayakta durdu.