BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
GÜNCEL

Türk askerinin Musul kampı

Bağdat yönetimi Musul'u geri almaya hazırlanırken, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok koalisyon ülkesi Irak ordusuna eğitim veriyor. Al Jazeera Türk, Türk askerinin Musul yakınlarında kurduğu eğitim kampına girdi.

Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı oluşturulan uluslararası koalisyon kapsamında askeri eğitim ve lojistik destek sözü veren Ankara, Tikrit'in merkezi hükumet güçlerince ele geçirilmesinden sonra gelişmeleri dikkatle izliyor.


Türk askerleri, iki ayı aşkın süredir Irak topraklarında ve Musul'u geri alma operasyonuna katılacak gönüllüleri eğitiyor.


Al Jazeera Türk, Musul kent merkezine yalnızca 40 kilometre mesafede bulunan Haşdul Vatani Kampı'na girdi. Bölgesel Kürt hükümeti denetimindeki topraklarda kurulan kampta 500 gönüllüye eğitim veriliyor. Hızlandırılmış üç haftalık kurslar, katılımcılara temel askeri manevra tekniklerini, emir-komuta zincirini ve piyade tüfeklerinin kullanılmasını öğretmeyi amaçlıyor. Eğitimler uzman Türk askeri ekip tarafından planlanıyor. Subay ve astsubaylardan oluşan Türk eğitmenlere daha önce Irak ordusunda görev yapmış personel yardım ediyor.


Iraklı askeri otoriteler üç haftanın gerçek askeri bir eğtim için kısa olduğunu kabul ediyor. Ancak IŞİD'e karşı ilan edilen seferberlik koşullarında, eğitimin büyük fayda sağlayacağından da kuşkuları yok. Zira orduya destek olmak isteyen gönüllülerin askeri disipline ve düzene göre hareket etmesi şart görülüyor. 

Sitene Ekle
Etiketler