BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Turizm sektörünün kalbi bu zirvede atacak

TurizmTrend.com ve Genç Turizmciler Derneği tarafından gerçekleştirilen 'Turizm Trendleri Zirvesi' için geri sayım başladı

Abone ol

10 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan zirve Türk turizm sektörünün geleceğini masaya yatırıyor.

DÜNYADA VE TÜRKİYE'DEKİ TURİZM SEKTÖRÜ ELE ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, KKTC Eski CumhurbaşkanıMehmet Ali Talat, milletvekilleri, belediye başkanları ve dünyanın önde gelen sektör isimlerinin katılacağı zirvede her yönü ile dünyada ve Türkiye’de turizm sektörü ele alınıyor.

'TURİZM GELECEĞİNİ KONUŞUYORUZ'

“Turizmin geleceğini konuşuyoruz” sloganıyla yola çıkan Turizm Trendleri Zirvesi’nde ilk defa turizm sektörünün gelişimi ve bu gelişimin yönetimi tüm yönleriyle değerlendiriliyor. Zirvede, dünya turizm vizyonunun ülke profesyonelleri ile paylaşılması esas alınarak Türkiye’nin turizm potansiyelinin artırılması ve böylece ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Zirvede özellikle yeni nesil tüketici davranışları, turizm sektöründe sosyal medyanın etkin kullanımı, turizmde pazarlama zekası, yeni nesil ödeme sistemleri, turizmde online dünya, turizm yatırımları ve bunların finansmanı gibi birçok konu masaya yatırılıyor.

TÜRKİYE'NİN TURİZ GELİRLERİ HIZLA BÜYÜYOR

Turizm sektöründe yeni bir dünya düzeni kurulurken, Türkiye son 10 yıldır yaşadığı hızlı değişim ve gelişimle bu sürece önemli bir aktör olarak dâhil oldu. 2011 itibariyle Dünya Turizm Örgütü’nün 1,03 Trilyon dolar olarak açıkladığı ve her yıl %4-5 oranında büyüme kaydeden turizm sektörü, her ülke için cazip bir rekabet ortamı haline gelmiş bulunuyor. Gelişmiş ülkelerin dahi turizm sektöründen daha fazla pay almanın planlarını yaptığı günümüzde, Türkiye 1980’lerde 1,2 milyon turist ve 327 Milyon USD olan turizm gelirini, bugün 36 milyon turist ve 23 milyar dolara yükselterek hızlı büyümesini devam ettiriyor.

ZİRVE ALANINDA İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Sunuculuğunu sosyal medya alanında çalışmalarıyla tanınan aynı zamanda Radikal Gazetesi yazarı M. Serdar Kuzuloğlu’nun üstleneceği, Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Bin Fahad Al-Fuhaid başta olmak üzere, turizm, pazarlama, teknoloji, finans gibi alanlarda önde gelen firmaların yöneticilerinin konuşacağı zirve, alanında ilk olma özelliği taşıyor. Ayrıca, Bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve yöneticilerden oluşan üst düzey kamu temsilcilerinin de konuşmacı olarak katılacağı zirve turizm sektörü yöneticilerini bir araya getiriyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Trendleri Zirvesi Organizasyon Sorumlusu Bulut Bağcı “Bu zirve özellikle, Avrupa, Körfez Ülkeleri ve Orta Doğu’da turizm sektörünün geleceğinin kapsamlı bir şekilde analiz edildiği bir organizasyondur. Amacımız, turizm sektörünün geleceğini konuşurken, Türkiye’ye yatırım yapacak projeler ve ürünler geliştirmektir. İnanıyoruz ki, zirvemizin İstanbul’da yapılması, bölgenin son dönemlerde kazandığı marka değerine de katkı yapacaktır.” dedi.

Zirvede yer alacak konular ve konuklardan bazıları;

Turizmde Pazarlama Zekası / Rezidor Hotel Group Satış ve Pzlm. Direktörü / Yigit Sezgin

Türkiye’den Global Markaların Çıkması / Bahçeşehir Üniversitesi Dekanı / Prof. Dr. Ali Atıf Bir

Ödeme Sistemlerinin Gelecekteki DNA’sı / Bankalararası Kart Merkezi CEO / Soner Canko

Online dünyanın gelecek stratejileri / Expedia.com Ülke Müdürü / Vassiliki Mavrokefalou

Turizm Yatırımlarının Kredilendirilmesi / Deutsche Bank Genel Müdürü / Ergun Akıncı

Geleceğin Turizmi / M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu / Ufuk Tarhan