BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

TÜPRAŞ'taki yangının nedeni belli oldu

İZMİR Aliağa'daki TÜPRAŞ'ta çıkan yangının nedeni açıklandı. Yangının nedeni kaçak elektrik olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde çıkan yangının hampetrol ünitesi tuz giderici çıkış hattındaki kaçak nedeniyle yaşanan alevlenmeden kaynaklandığı belirtildi.

Tüpraş'ın Aliağa'daki rafinerisinde ham petrolün üretim bandına girdiği Akaryakıt 100 Ünitesi'nde, dün saat 10.50'de yangın çıktı. Kapkara dumanlar gökyüzüne yükselirken, Aliağa kent merkezinde heyecana neden olan yangına ilk müdahaleyi Tüpraş itfaiyesi yaptı. Aliağa Belediyesi ve Petkim teknik emniyet grupları destek amaçlı rafineriye geldi. Çevredeki çalışanlar uzaklaştırıldıktan sonra itfaiye ekipleri, yangına içerisinde özel kimyasal maddelerin bulunduğu köpükle müdahalede etti. Etkili müdahale ile yangının diğer birimlere sıçramadan önlendi, ardından da kontrol altına alınıp söndürüldü.

Tüpraş'tan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Tüpraş İzmir Rafinerisi Hampetrol Ünitesi tuz giderici çıkış hattında bir kaçak nedeniyle alevlenme meydana gelmiştir. Rafineri Teknik Emniyet Ekipleri duruma anında müdahale etmişler ve alevlenme kısa sürede söndürülmüştür. Olayın çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktır. Rafineri üretim ve satış operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir."