BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tunus'taki vahşetten ürperten kareler

Tunus'ta 37 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İşte dünyayı ürperten o kareler;

Abone ol
Dünya Tunus'tan gelen fotoğraflarla bir kez daha sarsıldı. Susa kentinde yabancıların kaldığı iki otelin bulunduğu sahile saldırı düzenlendi. Katliamda 37 kişi hayatını kaybederken 1 saldırgan da vurularak öldürüldü.
 
Tunus İçişleri Bakanlığı, ikinci saldırganın kaçtığını duyurdu. Kumsala düzenlenen saldırıda 37 kişinin öldüğü, ölenlerin çoğunun turist olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre,  saldırıda iki otelin ortaklaşa kullandığı sahilde bulunan turistler hedef alındı.

tunus-saldiri.jpg 
Sosyal medyaya yüklenen bu karede bir turistin kumsalda vurulduğu görülüyor.

"SALDIYI TUNUSLU BİR ÖĞRENCİ GERÇEKLEŞTİRDİ"
 
Tunus'un Susa kentindeki bir otele düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Tunuslu bir öğrencinin gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırganın otele gelişi saniye saniye görüntülendi.

 saldiri3.jpg
 























Yerel basında yer alan haberlerde ise makineli tüfek ve el bombası kullanan saldırganın önce sahil kenarındaki turistlere saldırdığı daha sonra otelin ana kapısına doğru ilerlediği ifade edildi.

saldiri2.jpg
 
Tunus İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın terör saldırısı olduğu ve saldırganın ise öldürüldüğü ifade edildi.
 
Olayla ilgili soruşturmanın ve olası diğer saldırganların arandığı da belirtildi.
 
852.20150626230414.jpg

3 AY ÖNCE DE MÜZE HEDEF ALINMIŞTI
 
Mart ayında düzenlenen terör saldırısının ardından Tunus'ta geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Meclis binası yanındaki Bardo Müzesi'nde düzenlenen ve çoğu turist 23 kişinin öldüğü saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlenmişti.

ordu-tunus,qcbobnhwzkymfk7usw3vhq.jpg 

FRANSA'DA İKİNCİ CHARLIE HEBDO

Başkent Tunus'tan 150 kilometre uzaklıktaki Susa kasabası, Tunus'un turistik tatil yerlerinden biri olarak biliniyor. 

Turizmin ekonomiye katkısının yüzde 15.2 olduğu ülkeye geçen yıl 6.1 milyon yabancı turist gelmişti. Resmi verilere göre, turizm ülkenin en çok istihdam sağlayan sektörlerinde biri konumunda.
 
Ülkede çalışan her 100 kişiden13'ü doğrudan veya dolaylı bir biçimde bu sektörde çalışıyor. Son üç ayda düzenlenen 2'nci terör saldırısının ülke turizmine olumsuz etki edeceği belirtiliyor.