BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tunceli'de yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Kış mevsimin hala etkisini hissettirdiği Tunceli'de, yaban hayatının korunması için doğaya yem bırakıldı.

Abone ol

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekip, Munzur Vadisi'nde karla kaplı bölgelerde yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışması yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, yaptığı açıklamada, Tunceli'de zorlu kış şartlarının bazı bölgelerde etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Gürsönmez, yaban hayvanları için 7 ton yem alındığını ve kış şartlarının devam ettiği bölgelerde ekiplerin yemleme çalışmasını sürdürdüğünü anlattı. Gürsönmez, 2016 Aralık ayından bu yana yürüttükleri yemleme çalışmalarının yaban hayvanlarının doğal beslenme süreci başlayıncaya kadar devam edeceğini kaydetti.  

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, yaban hayatının değerlerinin ve yaşam ağının sürdürülebilir kalkınmaya ve insanların refahına sağladığı katkıya dikkat çekmek için 3 Mart'ı "Dünya Yaban Hayatı Günü" olarak ilan ettiğini anımsatan Gürsönmez, şöyle konuştu:

"3 Mart, Nesli Tehlike Altında Olan Yaban Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi'nin (CITES) 1973 yılında imzalandığı gün olması nedeniyle özel bir önem taşıyor. Dün ve bugün ekiplerimiz tarafından yaptığımız yemleme çalışmalarımızın bu tarihe denk gelmesi ayrıca mutluluk verici. Yaban hayatının korunması için kurumsal olarak çalışmalarımız vatandaşlarımızdan aldığımız destekle devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızın 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü'nü kutluyorum. Tunceli'de vatandaşlarımızda son zamanlarda yaban hayatının koruması ve geliştirilmesi için bir hassasiyet geliştiğini görüyoruz. Bu durum bizleri son derece mutlu ediyor. Bu konuda bizlere destek veren tüm vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum."

Doğa ve yaban hayatı konusunda bilgi almak isteyen herkesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğüne beklediklerini ifade eden Gürsönmez, yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının her bireyin üzerine düşeni yapmasıyla mümkün olacağını söyledi.