BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.419,37
HABER /  POLİTİKA

Tuğluk Ak Partiyi savundu

DTP'li milletvekili Aysel Tuğluk Ak Parti'ye kapatılma davası açılmasını eleştirdi. Tuğluk iki partiyi de aynı kefeye koydu.

Abone ol

Aysel Tuğluk Yenişafak'ta yazdığı yazıda AK Parti'yi savundu. Tuğluk "Neo-ittihatçı projeler iflas etti" başlıklı yazısında demokrasinin neden vazgeçilmez olduğunu değerlendiriyor.

İKİSİNİ DE TASVİYE ETMEK İSTEDİLER

Tuğluk yazısında Ak Parti ve DTP'yi yan yana koyuyor ve her iki düşüncenin de tasviye edilmek istendiğini söylüyor. 

"Cumhuriyet kurulurken özellikle üç kesim tasfiye edilmek istenmiş ve üzerlerine şiddetle gidilmiştir; sosyalistler, Kürtler ve İslamcılar. 

Tuğluk yazısına şöyle devam etmiş

AK PARTİ'Yİ DTP'DEN FAZLA SAVUNMALIYIZ

Hiç kimse ve hiçbir kurumun hukukun üstünlüğüne dayanarak yüzde 47 oy almış -ki 17 milyon oydur- bir iradeye yönelik böyle bir tasarrufu olamaz

Mevcut dar hukuk eleştirisi yapmadan ve demokrasinin bu en geri sınırları içinde kalarak “her ne kadar kapatılmayı hak etmişse de, DTP kapatılmamalıdır” tutarsızlığına düşmeden, açıklıkla ve net bir ifadeyle, AKP nin kapatılma girişimlerine karşı olduğumuzu belirtiyorum.

BU TARİHİN BİR İRONİSİ

En az -ve belki de daha fazla- kendi partimizi savunduğumuz kadar tam bu noktada AKP'yi savunmalıyız.

Bu süreç hepimiz açısından bir demokrasi sınavı niteliğinde olacaktır. Tarihin bir ironisidir belki de; AKP ve DTP farklı olduklarını iddia ettikleri siyasetlerinin kabulüne yönelik aynı zemin ve argümanlarla demokrasi ve hukuk mücadelesi verecekler. her halükarda bu ülke kazanacaktır inancındayım...