BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan flaş açıklama! Suriye'de 15 hedef vuruldu

Suriye'nin Cerabalus kentinden son dakika gelişmesi var. Türkiye'nin Suriye'nin Cerabalus kentine düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili TSK'dan flaş açıklama geldi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Cerablus'ta düzenlenen hava harekatında 4 hedefin vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, Kulliyah ve Zavgar bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 15 hedefin ise Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

TSK’dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir" denildi.

Harekâtın 9’uncu gününde saat 10:00-11:28 saatleri arasında Kulliyah ve Zavgar bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 15 hedef FIırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu belirtilerek 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekatının başladığı günden bugüne kadar toplam 262 hedefe bin 128 atım yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Saat 11:47-12:02 saatleri arasında Kulliyah ve Zavgar bölgelerinde tespit edilen teröristlere ait 4 hedef icra edilen hava harekatı sonucunda imha edilmiştir. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekatının başladığı günden bugüne kadar toplam 38 hedefe 47 yakın hava desteği sağlanmıştır" denildi.

Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Zavgar, Tell El Agbar ve Kulliyah köyleri terörist unsurlardan temizlendiği vurgulandı.

24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekatının başladığı günden bugüne kadar 213 EYP imha edilmdiği kaydedilerek şöyle denildi:
"Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."