BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

TSK'da büyük FETÖ operasyonu önemli isim de gözaltında

Bu sabah FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik büyük operasyon düzenlendi. Operasyonda Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Kalem Müdürü için de gözaltı kararı var. Öte yandan Bursa'da da asker, polis ve askeri öğrencilerin aralarında olduğu 102 isim için gözaltı kararı verildi.

Abone ol

FETÖ soruşturmasında Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarında aralarında muvazzafların da olduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilenler arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Kalem Müdürü de bulunuyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline yönelik daha önce yapılan operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhis işlemleri ile FETÖ silahlı terör örgütüyle irtibatları tespit edilen ve halen görevde olan 2 albay, 1 yarbay, 3 binbaşı, 2 yüzbaşı, ve 6 astsubay olmak üzere 14 asker ile askeri personeli FETÖ adına yönlendiren 8 mahrem imam olmak üzere toplam 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

JANDARMA'YA OPERASYON

Bir operasyon da Jandarma'ya yönelik gerçekleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik daha önce yapılan operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhis işlemleri ile FETÖ silahlı terör örgütüyle irtibatları tespit edilen ve halen görevde olan 6 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

BURSA'DA 102 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Bursa merkezli 23 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerler, askeri okuldan ilişiği kesilenler ve eski emniyet personelinin bulunduğu 102 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.