BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Meclis'in artık 22 yaşında 2 milletvekili var! İkisi de kadın...

Kesin olmayan sonuçlara göre TBMM’ye giren en genç milletvekilleri AK Parti’nin İstanbul’dan aday gösterdiği Rümeysa Kadak ve HDP’nin Diyarbakır’dan aday gösterdiği Dersim Dağ oldu. İki milletvekili de 22 yaşında...

Abone ol

Meclis'e en genç milletvekilleri Rümeysa Kadak ve Dersim Dağ oldu... Kesin olmayan sonuçlara göre TBMM’ye giren en genç milletvekilleri AK Parti’nin İstanbul’dan aday gösterdiği Rümeysa Kadak ve HDP’nin Diyarbakır’dan aday gösterdiği Dersim Dağ oldu.
 
27. Dönem Milletvekili seçiminde TBMM, gencecik bir vekil kazandı. 6 Mayıs 1996’da dünyaya gelen Rümeysa Kadak, Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Haziran ayında mezun oldu. Kadak’ın üniversite sıralarından milletvekili koltuğuna oturacağının ilk sinyali 7 Mayıs 2017’de Haliç Kongre Merkezi’nde katıldığı ödül töreni sonrasında gelmişti.

14 GÜNDE MKYK LİSTESİNE GİRMİŞTİ... Gazete Habertürk'ün haberine göre koordinatörlüğünü yaptığı Meridyen Derneği’nin ‘Uluslararası Münazara Turnuvası’nın ödül töreni sırasındaki performansıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatini çeken genç vekil, ödül törenindeki konuşmasından 14 gün sonra gerçekleşen AK Parti 3. Olağan Kongresi’nde partinin MKYK listesine alınmıştı. Kadak, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı.

‘GENÇ BAŞLADIK GENÇ BAŞARACAĞIZ’... Ev kadını bir anne ile tarımla uğraşan bir babanın 12 çocuğundan biri olan ve HDP’den Meclis’e giren Dersim Dağ ise 1996 yılında Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde dünyaya geldi. İstanbul’da büyüyen Dağ, Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü son sınıfında okuyor. Kendine güvendiğini belirten Dersim Dağ, seçilmeden önce “Genç başladık genç başaracağız” demişti.