BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
DÜNYA

Trump, Rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırladı

ABD Başkanı Trump, tahliye edilen Rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırlıyor. Trump yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. İlişkilerimiz açısından bu çok önemli bir adım olabilir.' dedi.

ABD Başkanı Trump, Brunson ile birlikte Oval Ofis'te buluştu. Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Brunson'ın serbest kalmasından ötürü teşekkürlerini yineledi.

Rahip Brunson'ın ilk sözleri, "Yönetime yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Dışişleri Bakanı Pompeo, Başkan Yardımcısı Pence ve bay Bolton'a teşekkür ederim. Kongre'de serbest kalmam için uğraşanlara da teşekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum" şeklinde oldu.

BRUNSON, TRUMP İÇİN KISA BİR DUA GERÇEKLEŞTİRDİ Başkan Trump'da bu konuşma karşılığında Türkler iyi insanlardır onları seviyorum ifadelerini kullandı. Toplantı sırasında Rahip Brunson Trump ve ABD için kısa bir dua gerçekleştirdi.

"BU OLAY İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ DÜZELTECEKTİR" Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tekrar teşekkür ediyorum. Bu olay iki ülke arasındaki bozulan ilişkileri düzeltecektir. Tekrar Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim" dedi.

Sitene Ekle