BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,59
HABER /  DÜNYA

Trump, Netanyahu ile görüştü: İran'ı durdurabiliriz

İlk yurtdışı gezisi kapsamında İsrail'e giden ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşürken İran konusunda birlikte hareket etme kararı aldı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurtdışı gezisinde Suudi Arabistan'dan sonra İsrail'e gitti. Trump, Başbakan Benyamin Netanyahu ile görüşürken İran konusunda da birlikte hareket etme kararı alındı.

Netanyahu ve eşi, Trump ve eşini akşam yemeği için Başbakanlık Konutu'nda ağırladı. ​Trump ve Netanyahu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İRAN'I BİRLİKTE DURDURABİLİRİZ

Basın toplantısında konuşan Netanyahu, ABD ile işbirliğinin kendileri açısından önemine değinerek, "İran'ı birlikte durdurabiliriz" dedi.

TRUMP: İSRAİL'DE BULUNMAK BÜYÜK ONUR

Trump ise, başkanlığından sonra Netanyahu'nun ABD'yi ilk ziyaret eden liderlerden olduğunu hatırlatarak, "İsrail'de bulunmak benim için çok büyük bir onur" dedi.

Ağlama Duvarı'ndan çok etkilendiğini söyleyen Trump, bölgedeki savaşın artık bitmesi gerektiğini belirterek, çabalarının bu yönde olacağını açıkladı. Trump ayrıca, "Aşırıcılık İslam dünyasının birçok bölgesine yayılmış durumda" dedi.