BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL

Trierweiler Hollande'dan ayrılınca uyku kapı yutmuş

Fransa'nın eski First Lady'si Valérie Trierweiler, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın sinema oyuncusu Julie Gayet ile ilişkisi ortaya çıktığında uyku hapı aldığını açıkladı.

Abone ol

Fransa'nın eski First Lady'si Valérie Trierweiler, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın sinema oyuncusu Julie Gayet ile ilişkisi ortaya çıktığında uyku hapı aldığını açıkladı.

Trierweiler, Paris Match dergisince bazı bölümleri yayımlanan kitabında ilişkiyi duyunca yaşadıklarını ve kaçıp gitmek istediğini anlatıyor.

Hollande'ın Gayet ile ilişki içinde olduğunu ortaya çıkaran fotoğraflar, Ocak ayında basına yansımıştı.

Valérie Trierweiler'in kitabı, büyük bir gizlilik içinde Almanya'da basıldı.

Eski First Lady, şimdiye dek Hollande ile ilişkisinin bitişi hakkında çok az şey söyledi; yarın piyasaya çıkacak olan "Merci pour ce moment" (Bu an için teşekkürler) adlı kitabında yazdıkları da, tamamiyle gizli tutuldu.

Cumhurbaşkanı Holland'ın bile kitaptan dün haberdar olduğu ve büyük bir şaşkınlık yaşadığı belirtiliyor.

Paris Match dergisince yayımlanan alıntıda, Valérie Trierweiler, "Julie Gayet hikayesi sabah bültenlerinin ilk haberi. Yıkıldım. Bunları dinleyecek halde değilim. Banyoya koşup uyku hapı dolu küçük naylon torbayı kapıyorum. François peşimden geliyor ve torbayı elimden almaya çalışıyor. Yatak odasına koşuyorum. Torbayı elimden almayı başarıyor, torba yırtılıyor. Uyku hapları yere dağılıyor. Yerden topladıklarımı ağzıma atıyorum. Uyumak istiyorum. Önümüzdeki saatleri yaşamak istemiyorum. Kaçmak istiyorum. Kendimi kaybediyorum." diyor.

Closer dergisinin Cumhurbaşkanı Hollande'ın Gayet ile buluştuğu apartman dairesine gidişini görüntüleyen fotoğrafları yaymlaması ardından Valérie Trierweiler Paris'te hastaneye kaldırılmış ve bir hafta süreyle hastanede kalmıştı.

O dönemde Fransız medyası Trierweiler'in bir arkadaşına dayanarak, First Lady'nin "gereğinden fazla uyku hapı aldığını" yazmış, ama intihar girişiminde bulunduğu iddiaları reddedilmişti.

Daha sonra Trierweiler, Hollande'dan resmen ayrılmadan önce Versailles Sarayı'nda dinlenmeye devam etmişti.

Paris Match'deki alıntıda, Trierweiler, Cumhurbaşkanının önce, Gayet ile ilişkisinin bir ay sürdüğünü söylediğini; ama sonunda ilişkinin bir yıl süreyle devam ettiğini öğrendiğini anlatıyor.

François Hollande'ın sosyalistliğini de eleştiren Valérie Trierweiler, eski partnerinin zenginlerden nefret eder gibi bir imaj yarattığını, ama aslında yoksullardan hoşlanmadığını da savundu.

Trierweiler, "O, solun adamı ama, mizah duygusundan büyük bir gurur duyarak, özel toplantılarda, güçsüzler hakkında konuşur." dedi.