BIST 10.182
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.380,30
HABER /  DÜNYA

Titiz hırsız askere gideceği gün yakalandı

Konya’da kuru temizleme dükkanına ayakkabılarını çıkarıp girdikten sonra hırsızlık yapan şüpheli, askere gideceği gün yakalanarak gözaltına ...

Abone ol

Konya’da kuru temizleme dükkanına ayakkabılarını çıkarıp girdikten sonra hırsızlık yapan şüpheli, askere gideceği gün yakalanarak gözaltına alındı.
3 Nisan 2013 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi üzerinde akşam temizliği yapılan kuru temizleme dükkanından hırsızlık yapan şüpheli, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenmişti. Yerlerin ıslak olduğunu fark eden hırsızlık şüphelisi, ayakkabılarını çıkarıp içeriye girdikten sonra iş yeri çalışanı Zeynep Aktürk’e ait cep telefonu ve cüzdanı çalıp kayıplara karıştı. Olayın ardından polis ekipleri, kimliğini tespit ettikleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayın üzerinden yaklaşık iki ay geçtikten sonra Doğanlar Mahallesi’nde devriye gezen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aradıkları şüphelinin eşkaline benzeyen Volkan E.’yi (21) durdurup kimlik kontrolü yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülerek görüntülerle eşleştirilen Volkan E.’nin, kuru temizleme dükkanındaki hırsızlık olayının faili olduğu belirlendi. Gözaltına alınan hırsızlık şüphelisinin daha önce karıştığı bir hırsızlık suçundan tutuklandığı ve cezaevinde yattığı ve yeni çıktığı öğrenildi. 3 ayrı hırsızlık suçundan yakalama emrinin de olduğu tespit edilen Volkan E.’nin yakalandığı gün Tekirdağ’a askere gideceği ve otobüs biletini kestiği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Volkan E., Garnizon Komutanlığı’na teslim edildi.
Güvenlik kamerası görüntülerinde iş yerinin dışında keşif yapan şüphelinin, daha sonra ayakkabılarını çıkarıp iş yerine girdiği görülüyor.
(İHA)