BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tıp öğrencisinin feci sonu

Edirne’de servis minibüsü kırmızı ışıkta geçince yolcu minibüsü ile çarpıştı. Tıp Fakültesi öğrencisi Hakan Cingi, yolcu minibüsünun yan camından fırlayarak öldü.

Abone ol

Kent merkezinden Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yolcu götüren Fatih Cartoğlu yönetimindeki 22 M 0065 plakalı minibüs, bu sabah saat 08.30 sularında, Tıp Fakültesi Kavşağı'nda bir başka mibüsle çarpıştı.

Yeşil ışıkta yoluna devam eden Fatih Cartoğlu yönetimindeki minibüse, kırmızı ışıkta geçen Seyfi Güdücü yönetimindeki ‘Volkan Turizm’e ait 22 NA 370 plakalı servis minibüsü çarptı. Kazada Cartoğlu'nun kullandığı araç devrilirken, arka koltukta oturan Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Hakan Cingi camdan fırladı; kafasının üstüne düşen genç öğrenci hayatını kaybetti.

KIRMIZIDA GEÇİNCE...

Kazanın ardından yolcular yan yatan minibüsün kırılan ön camından dışarı çıkarken, içerde kalanları yoldan geçenler kurtardı. Kazadan yara almadan kurtulan yolcu minibüsünün sürücüsü Fatih Cartoğlu “Tıp Fakültesi Kavşağı'nda dönüş için yeşil ışık yandı. Minibüsle dönmek istediğimde, karşı yönden gelen servis minibüsü kırmızı olmasına rağmen hızla geçerek bize çarptı. Bu sırada sürücü yanındaki arkadaşı ile konuşuyordu. Bizi son dakikada fark etti. Fren yaptı ama duramadı” dedi.

60 METRE FREN YETMEDİ

Kazaya neden olan ve hafif yaralanan servis minibüsünün sürcüsü Seyfi Güdücü ise, Selimiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olay yerinde inceleme yapan trafik ekipleri kazaya neden olan minibüsün 50 metre fren izi bulunduğunu, çarpmadan sonra 11 metre daha fren yaparak durabildiğini tespit etti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr