BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07

TIKLA! Yeni bakanları tanı

TIKLA! Yeni bakanları tanı

Cumhurbaşkanı gül'ün yeni bakanlar kurulunu onaylamasının ardından başbakan erdoğan, 61. hükümeti açıkladı.

TIKLA! Yeni bakanları tanı

Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni bakanlar kurulunu onaylamasının ardından Başbakan Erdoğan, 61. hükümeti açıkladı.

TIKLA! Yeni bakanları tanı

Bülent Arınç, 25 Mayıs 1948'de Bursa'da doğdu. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 20, 21, 22. ve 23. Dönem Manisa Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu. Bu görevi esnasında, 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

TIKLA! Yeni bakanları tanı

Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da işletme dalında tamamladı. ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi oldu. 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

TIKLA! Yeni bakanları tanı

Beşir Atalay, 1 Nisan 1947'de Kırıkkale Keskin'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. ABD Michigan Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.