BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'THY Aer Lingus'a teklif verebilir'

Türk Hava Yolları'nın, İrlanda'nın Aer Lingus havayolu şirketini satın almak için teklif verme ihtimali gündemde.

Abone ol

İrlanda'nın Sunday Business Post gazetesinde Pazar günü yer alan bir haberde, THY'nin 75 yıllık Aer Lingus'u satın alma konusunda "çok ilgili" olduğu belirtildi.

Reuters haber ajansı, geçen hafta Aer Lingus'u satın almak için rakibi Ryanair'in de teklif götürdüğünü, fakat bunun şirketin değerini düşürme amaçlı olduğunu ifade eden Aer Lingus yöneticilerinin, hisse sahiplerinden bu teklifi gözardı etmelerini istediğini bildiriyor.

Diğer olası talipler arasında bulunan Abu Dhabi'den Etihad'ın ise devletin elindeki yüzde 25 hisseyi satın almak istediği belirtiliyor.

THY'nin Avrupa dışında bir şirket olarak Aer Lingus'un en fazla yüzde 49 hissesini satın alabileceği, İrlanda hükümetinin elindeki hisselere talip olabileceği ya da başka bir şirketle ortaklığa gidebileceği ifade ediliyor.

Hem THY'nin hem de Etihad'ın Uzak Doğu seferleri için Dublin'i potansiyel bir merkez olarak gördüğü belirtiliyor.

Aer Lingus'ta en büyük hisse sahibi olan Ryanair, şirketin en az yüzde 50 hissesini elde etmek için geçen Salı günü götürdüğü üçüncü girişiminde hisse başına 1,30 Euro teklifte bulunmuştu.

Ancak Aer Lingus yöneticileri bu teklifin, şirkete 694 milyon euro değer biçen Ryanair'in elindeki yüzde 29 hisseyi kaybetmemek için potansiyel talipleri kaçırma amaçlı olduğunu açıklamıştı.

THY bir süre önce Polonya'nın LOT havayolu şirketi ile birleşme görüşmelerinden çekilmişti.