BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.467,55
HABER /  GÜNCEL

TFF, yabancı oyuncu sınırlamasında ısrar etti

Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerin itirazına karşın, 10 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalanmasına, ama sadece altısının kadroya girebilmesini öngören sınırlamanın uygulanmasına karar verdi.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerin itirazına karşın, yabancı oyuncular için getirilen tartışmalı 6+0+4 sınırlamasının uygulanmasına karar verdi.

Geçen Haziran ayında getirilen sınırlama, kulüplerin 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalamasını, ancak bu oyuncuların sadece altısının 18 kişilik maç kadrosuna alınabilmesini öngörüyor.

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, federasyonun yönetim kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği'ndeki 17 kulübün destek verdiği talebin görüşüldüğünü söyledi.

Demirören, 'Değerlendirmelerimizi yaptık ve bunun sonucunda geçen sezon açıkladığımız 6+0+4 kuralının devamına karar verdik. Geçtiğimiz sezon kulüplerimizin sahada oynattıkları yabancı futbolcu ortalaması 4.6'dır. Bunun da dikkate alınmasını istiyoruz. Öte yandan zaten Avrupa'da oynayan kulüplerimiz o maçlarda 10 yabancısını da sahada tutabilecekler" dedi.

Yıldırım Demirören, 'Biz yabancı kuralını değiştirdiğimiz an bunu istemeyen kulüp Tahkim Kurulu'na başvurduğunda kara bozulur. Türk futbolu, daha beter bir kaosun içine girer" ifadelerini kullandı.

Demirören, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşı futbolcuların yabancı sınırlaması dışında tutulması talebi konusunda da, 'Türkiye AB üyesi değil, Türkiye'de AB statüsünde oynayamazlar' diye konuştu ve yönetim kurulunun bu talebi de reddettiğini belirtti.