BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,51
ALTIN 2.376,25
HABER /  GÜNCEL

TFF rüşvet teklif etti mi?

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda meydana geldiği konuşulan bomba rüşvet iddialarına sert bir yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Futbol Federasyonu'nun 58. maddede değişiklik için yapılan toplantı öncesinde TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'ın, 2. ve 3. Lig başkanlarına rüşvet gibi bir teklif sunduğu ortaya çıktı. Olayın birebir tanığı olan Altay başkanı da canlı yayında bu olayı anlattı.

TFF RÜŞVET TEKLİF ETTİ Mİ?
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ankara'da yapılan TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig kulüplerine, Profesyonel Futbol Disiplin Talimatnamesi 58. maddesinin uygulanmasına dönük değişiklik önergesine destek vermeleri karşılığı, uygulanacak para cezalarının kendilerine aktarılacağı yönünde öneride bulunulduğu iddialarını sert bir dille yalanladı.

Yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında TFF Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig kulüp başkanları ile yapılan toplantı hakkında çeşitli haberler yer aldığı aktarılırken, ''Belirtmek isteriz ki; bu haberlerde tek doğru olan, kulüp başkanları ile bir toplantı gerçekleştirildiğidir'' denildi.

TFF Başkan yardımcısı Lütfi Arıboğan, 2. ve 3. lig kulüp başkanlarına şunu teklif etmiş;

-"Puan silme cezasına evet, deyin. Çünkü şikeye karışanlara ağır para cezaları kesilecek. O paraları sizin liglerinize aktaracağız. Başkanımız da size bu müjdeyi verecek".

ARIBOĞAN'I YAKACAK SÖZLER

Rüşvet teklifinin yakın tanığı olan Altay Kulübü başkanı Ömer Hızlıok, TV8'de bu teklifin ayrıntılarını anlattı.

Habertaktif programında konuşan Hızlıok, "Evet toplantıda böyle bir konuşma oldu. Dün teklif edildi. Sonra da bunu yok sayalım dendi. Puan cezası verilecek olursa, burdan alınacak paranın 2. ve 3. lig takımlarına dağıtalacağı söylendi" dedi.

Lütfi Arıboğan'ın ismini vermeden rüşvet teklifini aktaran Hızlıok, sıkıntılı bir şekilde konuştu. Hızlıok, spikerin "nasıl tepki verdiniz" sorusu üzerine, "Ben orda bunun utanç verici olduğunu söyledim. 2.ve 3. lig kulüplerinin para alabilmesi için birilerinin şike mi yapması gerekiyor diye sordum. O anda toplantı bitti" dedi.

Hızlıok'un anlattığına göre küçük takımlara rüşvet önerisi karşılık bulmayan Lütfi Arıboğan, "Bunu biz söylememiş, siz de duymamış olun" diyerek toplantıyı bitirmiş.

İŞTE CANLI YAYINDAKİ KONUŞMA;