BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Teröristler okul basıp müdürü rehin aldı!

Gaziantep'te teröristler Şehit Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni bastı.

Abone ol

Gaziantep’te yasa dışı Halk Cephesi örgütü üyesi 2 kişi, Yükseköğretim Kurumu YÖK'ün kuruluş yıldönümünü protesto etmek için lise müdürünün odasını bastı.

Müdürü etkisiz hale getirip odaya kilitleyen şüpheliler, kapıyı kıran polisler tarafından gözaltına alındı. Olay, öğle saatlerinde Düztepe Mahallesi’nde bulunan Şehit Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ellerinde pankart ve kızıl bayrak bulunan 2 kişi, sloganlar atarak girdikleri lisenin müdürü İ.C.Y.’nin odasını bastı.

Odanın içerisine girip okulun duvarına kızıl bayrağı ve ‘Halk Cephesi ve Dev Sol’ yazılı pankart asan 30 yaşındaki Hüseyin K. ile 20 yaşındaki Ali D., sloganlar atarak YÖK’ün kuruluşunu protesto etti.

POLİSLER KAPIYI KIRIP ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALDI

Okulun duvarında pankart ve kızıl bayrağın asılı olduğunu görenlerin ihbarıyla okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bu sırada etkisiz hale getirdikleri müdürün odasına kendisini kilitleyen 2 şüpheli, kapıyı kıran polisler tarafından gözaltına alındı. 

KARGA TULUMBA SERVİSE TAŞINDI

Okuldan çıkarılışı sırasında bazı öğrenciler tarafından tartaklanan 2 şüpheli, gözaltına alan polisler tarafından dışarı çıkarılarak Dr. Ersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polis aracından indirilişi sırasında slogan atan ve kendisini yere atarak yürümek istemeyen şüphelilerden Ali D., polis tarafından karga tulumba acil servise taşındı.

Şüpheliler, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.Bu arada şüphelilerin yapılan üst aramasında YÖK'ü protesto eden bildiriler bulunduğu öğrenildi.