BIST 11.072
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.502,48
HABER /  GÜNCEL

Teröristi yakalatan ilginç ayrıntı

Güvenlik güçleri PKK'lı teröristin kimliğine işte böyle ulaştı.

Abone ol

Kocaeli Belediyesi'ne ait Kartepe adlı deniz otobüsünü 18 yolcusu ile birlikte kaçıran PKK'lı terörist Mensur Güzel'in kimliği şu ilginç ayrıntı ile ortaya çıktı.

Gazeteport'ta yer alan habere göre, sabah saatlerinde kaçırdığı Kartepe deniz otobüsüne yapılan baskınla ölü olarak ele geçirilen terör örgütü üyesinin bilgilerine arkadaşına ait karttan ulaşıldı.

Güvenlik güçleri, PKK'lı teröristin kimlik bilgilerine Kocaeli Belediyesi tarafından toplu taşıma hizmetinde kullanılmak amacıyla verilen Kentkart sayesinde tespit etti.

Güvenlik kameralarından tespit edilen şahsın kullandığı Kentkart'ın bilgileri bilgisayardan çıkartıldı. Kartta yer alan adrese baskın düzenleyen polis, evde bulunan erkek şahsı gözaltına aldı. Şahsın yapılan sorgulamasında kendisine ait Kentkartı aynı evde kaldığı Mensur Güzel adlı arkadaşına verdiğini. bu şahsın da bölücü terör örgütünün Kocaeli Gençlik Sorumlusu olduğunu söyledi.

Kartepe deniz otobüsünü kaçıran teröristin kimlik bilgilerine ve örgütsel bağlantılarına bu şekilde ulaşan polis bu bilgiler ışığında rehin alma olayının bir terör eylemi olduğunu değerlendirerek operasyon hazırlıklarına başladı.

Terör örgütü üyesi olduğu öğrenilen Mensur Güzel'i yakalamak için şafak baskını düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Mensur Güzel, deniz otobüsüne çıkan SAT komandoları tarafından ölü olarak ele geçirildi.

Mensur Güzel'in üzerinde elektronik patlama düzeneği ve 450 gram A4 plastik patlayıcı ele geçirildi.