BIST 10.929
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.499,07
HABER /  GÜNCEL

Terörist saldırısında 1 asker şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi yakınlarında askeri time, bir grup terörist tarafından düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol güvenliğini sağlayan askeri birliğe terör örgütü üyelerince açılan ateşte, bir asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki Beyyurdu köyü yakınlarında yol güvenliği sağlayan askeri birliğe, terör örgütü PKK üyelerince gece geç saatlerde uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

İlk ateşte bir Er Mustafa Bulut şehit olurken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristlerin gecenin karanlığından yararlanarak kaçtığı, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, terör örgütü PKK ile girilen silahlı çatışmada şehit düşen Kayserili piyade er Mustafa Bulut’un şehit olduğu haberi Kocasinan ilçesi Sancaktepe mahallesindeki baba ocağını yaktı.

Aslen Sivas’ın Şarkışla ilçesi Küçükyüreğil köyü nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Mustafa Bulut, 25 Şubat’ta baba ocağından ayrılarak, askere gitti.

Askerlik öncesi yeni sanayi bölgesindeki bir tamirhanede makasçı ve kaportacılık yapan ve ailenin tek erkek çocuğu olan Mustafa Bulut, Isparta’daki birliğinden kaydırma kuvvet olarak, silah arkadaşlarıyla birlikte Hakkari’nin Şemdinli bölgesinde görevlendirildi.

Beyyurdu köyü yakınlarında arazi araması yaparken, bölücü terör örgütünün saldırısında ilk ateşte Mustafa Bulut şehit düştü.

Acı haber, Kayseri’nin Sancaktepe mahallesi Akçatı sokakta oturan Bulut ailesine tez ulaştı. İki çocuk babası, inşaat işçisi, Ömer Osman Bulut, ailenin tek erkek çocuğu olan oğlunun şehit haberi üzerine fotoğrafına sarılarak ağladı.

Oğlunun fotoğrafını yatağın üstüne koyup üzerine kapanarak ağlayan ve uzun süre oğlunun fotoğrafını sessizce seyreden babanın bu hali yakınlarının yüreklerini dağladı. Bir ay önce nişanlanan kızkardeşi Fadime anne Esma ise, baygınlık geçirdi.

Yakınları ise ‘’ Kara Mustafa şehit mi düştün?’’ diyerek gözyaşı döktü. 5.5 aylık asker olan Şehit piyade er Mustafa Bulut’un naaşı ikindi namazını müteakip toprağa verilebileceği belirtildi.