BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü operasyonunda tutuklandı kimliği şaşırttı!

TKP Kıvılcım Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı. 4 kişiden 3'ü tutuklanırken aralarından birinin Avusturya vatandaşı olduğu açıklandı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TKP Kıvılcım Terör Örgütü’nün Ankara‘daki faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden aralarında Avusturya Cumhuriyeti vatandaşı Max Zirngast’in de bulunduğu 3 şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Avusturya vatandaşı Zirngast'ın sorgusunda, "Ben sosyalist bir insanım. Evrensel değerleri savunuyorum. 3 senedir Türkiye'de yaşıyorum. Hiçbir şekilde gizli faaliyette bulunmuş değilim. Şimdi de hayatımı kurmak için ev aldım. Bunun dışında suçlandığım örgütü ben bilmiyorum. Herhangi bir illegal örgüt adına faaliyet yürütmüş değilim. Almanca, İngilizce ve Türkçe dilleri arasında tercüme yapıyorum. Yazılar yazıyorum. Evimde bulunan kitapların çoğu Hikmet Kıvılcımlı'ya aittir. Ben ODTÜ'de okurken Hikmet Kıvılcımlı üzerine sunum yaptım. Kitapların evimde bulunma sebebi budur" dediği öğrenildi.