BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99

Temizlik zamanı

 

 

 

 Yeni yıl genelde yeniyi ve başlangıcı temsil ediyor hayatımızda. Yeni kararlar, vazgeçmeler... Hep yeni yıla ait durumlar.

 Ancak sanırım en önemlisi ikli ilişkilerimizdeki temizlik. İkili ilişkilerimizde bir çok şekilde kirleniriz. Onu karşımızdakine söyleyeceğimize içimizde tutar, daha da çok kirleniriz. Bu kişlerin ve olayların sayısı arttıkça inanılmaz yük yüklenmiş oluruz. Oysa niyetimizi temiz tuttuğumuzda o kişilerle temizlik yapma fırsatımız da olur. Bu şans bize verilir. Yeter ki, görmek isteyelim. Ancak bu yolda bizi engelleyen bir sorun vardır. O da korkularımız. Korkularımızla yüzleşmeden, başkalarıyla temizlik yapmamız oldukça zordur.

 Çünkü başımıza kötü diye adlandırdığımız bir şey geldiğinde, bunun sebebi korkulardır. Tıpkı ‘korktuğum başıma geldi’ gibi. Evet, gerçekten korkularımız başımıza gelir ve gerçekten çok istediğimiz, tutkuyla istediğimiz şeyler olmaz. Çünkü akışa bırakamayız. Karşımızdakine güvenememekten kontrolü elden bırakamayız ve dik bir su kaydırağından kayma zevkine korkularımız yüzünden varamayız adeta. Çünkü hep bir şeylere tutunma ihtiyacı duyarız. Kendimizi akışa bırakamayız.

 Tüm bunlardan ötürü de hiçbir işimiz aşkla yapamayız. Oysa aşk ve sevgiyle yapılan herşey iyinin ve kötünün ötesindedir. Aşkla yapılan her işin farkını görürsünüz.

 

 İşte tüm bunlardan dolayı, önce korkularımızı temizlememiz gerekiyor. Sonra da insanlarla olan ilişkilerimizi temizlememiz gerekiyor. Ben gidip onların boyunlarına atlayın demiyorum. Ancak hangi hareketin sizde nasıl bir duygu yarattığını onlara söyleyin. İçinizde tutup biriktirmeyin. Bu daha çok kirlenmenizden başka hiçbir işe yaramayacaktır.

 Yeni yılda epey işimiz var anlayacağınız. Tabi bu yükleri daha fazla taşımak istemiyorsak...