BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.402,46
HABER /  GÜNCEL

TEM’de korkunç kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde TEM otoyolu üzerinde bir TIR’ın karşı şeride geçerek başka bir TIR’a çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yar...

Abone ol

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde TEM otoyolu üzerinde bir TIR’ın karşı şeride geçerek başka bir TIR’a çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
Kaza, TEM otoyolunun Kocaeli’nin Körfez ilçesi sınırları içerisinde kalan Kirazlıyalı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul istikametine gitmekte olan Celil T.’nin kullandığı 41 FF 520 çekici plakalı TIR, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjdeki bariyerleri parçalayarak karşı şeride geçti. Bu sırada Ankara istikametine gitmekte olan Aydın A. idaresindeki 41 HH 119 çekici plakalı rulo yüklü TIR’a kafadan çarpan Celil T. idaresindeki TIR, diğer TIR’ın çekicisini kopartarak dorse kısmına sıkıştırdı. Olayı gören vatandaşlar hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Celil T. idaresindeki TIR ile kendi kullandığı TIR’ın dorsesi arasında sıkışarak hayatını kaybeden Aydın A.’yı yaklaşık 30 dakikalık çalışmanın ardından sıkıştırdığı yerden çıkarttı. Yaralanan Celil T. ise hastaneye kaldırıldı.
Kaza nedeniyle TEM otoyolu Ankara istikameti yaklaşık 2 saat ulaşıma kapandı. TEM otoyolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, kurtarıcılar marifetiyle TIR’ların kaldırılması ile yol trafiğe açıldı.
Kaza sırasında Ankara istikametine gitmekte olan Zafer T. idaresindeki 34 KR 3773 plakalı otomobilde bulunanlar ise kazadan kurtuldu. Zafer T.’nin bariyerleri parçalayarak üzerine gelen TIR’ı görünce bir anlık refleksle gaza yüklenerek iki TIR’ın arasındaki boşluktan sıyrıldığı öğrenildi. Bariyerlerin üzerinden geçerek kurtulmayı başaran otomobil sürücüsü Zafer T. ile araçta bulunan eşi ve 3 çocuğu büyük bir şok geçirdi.
(İHA)