BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Telekulak'ı denetleyen de telekulak çıktı

Sahur operasyonunun temelini oluşturan raporları hazırlayan polis müfettişlerinin geçmişte telekulak suçundan yargılandıkları ortaya çıktı.

Abone ol

22 Temmuz günü sahur vakti gözaltına alınan polislerden 31’inin tutuklanmasına dayanak gösterilen raporları hazırlayan polis başmüfettişlerinin geçmişte usulsüz dinlemelere yaptığı ortaya çıktı.

Raporu hazırlayanlardan Başmüfettiş Zafer Aktaş, 1998 ve 1999 yıllarında 963 kurum ve kişiye ait telefonları illegal olarak dinlenmekten yargılandığı belirlendi.

6 AY HAPİS, 3 AY MEMURİYETTEN MEN ALDI

31 emniyetçi hakkındaki tutuklama kararının polis müfettişlerinin yazdığı raporlara dayandırılması, dikkatleri son dönemde hazırlanan raporlara çevirdi. Zaman'ın haberine göre, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında inceleme raporu hazırlayan başmüfettiş Zafer Aktaş’ın adı 1998 ve 1999’daki telekulak skandalına karışmıştı.

İLLEGAL DİNLEMELERİ SİLME CEZASI

Aktaş, illegal dinleme kayıtlarını bilgisayar hafızasından sildirmek suçundan 6 ay hapis, 1,5 milyon lira para cezası ve memuriyetten 3 ay men cezasına çarptırılmıştı. Diğer başmüfettiş Mehmet Tomruk ise 28 Şubat’ta İstihbarat Dairesi C Şube müdürü olarak görev yaptı.

ÖZEL SEÇİLMİŞ İSİMLER Mİ?

Yolsuzluk, KCK\PKK ve Selam Tevhid örgütü gibi önemli soruşturmalarda görevli 31 polise yönelik tutuklama kararlarının dayanağını müfettiş raporları oluşturdu. Bu raporları yazan müfettişlerle ilgili ilginç iddialar konuşuluyor. İddialara göre, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar tarafından geçmiş dönemde hakkında bazı işlemler yapılan emniyet müdürlerinin belirlenmesi için talimat verildi. Bu kapsamda tespit edilen polis müdürlerinin Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevlendirilmesi istendi. Bu şahısların İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılık birimlerinde inceleme yapması yönünde karar verildi. Belirlenen isimler incelemeleri yapıp, istenildiği gibi rapor hazırladı.