BIST 10.178
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.441,47
HABER /  GÜNCEL

Telefonunu verdi tecavüze uğradı!

Henüz 14 yaşındaydı... 20 yaşında bir gence aşık oldu... Telefon numarasını da verince... Başına gelmeyen kalmadı...

Abone ol

Samsun'un Kavak İlçesi'nde hoşlandığı gence telefon numarasını veren 14 yaşındaki E.Ö., kandırılarak tecavüze uğradı. Ardından telefonundan arayan başka bir kişiyle görüşen genç kız, onun da evlenme vaatlerine kanarak annesine ait 5 bilezikle evden kaçtı. Bir kez daha tecavüze uğrayan E.Ö., sokakta ağabeyi tarafından bulundu.

Cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanan iki sanık ise suçlamaları kabul etmedi. Olay geçen yıl Kavak İlçesinde meydana geldi. Komşularının düğününe giden 14 yaşındaki E.Ö., hoşlandığı 20 yaşındaki Muhammet Ö.'ye cep telefon numarasını vererek görüşmek istediğini söyledi.

Kısa süre sonrada iki genç önce mesajlaşmaya, sonra telefonla konuşmaya başladı. Bir ay sonrada Muhammet Ö. genç kızı otomobille bir gölet kenarına gezmeye götürdü. İddialara göre burada E.Ö ile ilişkiye girmek istedi. Ancak genç kız kabul etmedi. Üç gün sonra yine Muhammet Ö. ile aynı yere giden genç kız, "Benimle ilişkiye girmezsen seni terk ederim" diyen sevgilisini kaybetmemek için, cinsel ilişkiye girdi. Fakat ailesinin durumu öğrenip, gönül ilişkisine karşı çıkması üzerine Muhammet Ö.'den ayrıldı.

Üç gün sonra ise E.Ö'yü 19 yaşındaki Samet Y. telefonla aradı. Onunla da arkadaş olan E.Ö. evlenme vaadine kanıp annesine ait 5 altın bileziği gizlice alıp kaçarak Samsun'a geldi. Samet Y. genç kızı bir arkadaşına ait eve götürüp cinsel ilişkiye girdi. Sabah olunca birlikte gezmeye çıkan gençlerden Samet Y. bilezikleri alıp ev tutacağını ve kaporasını vereceğini söyleyerek E.Ö'yü bir parkta bırakarak gitti. Geri dönmedi.

Bunun üzerine sokaklarda dolaşmaya başlayan genç kız, tesadüf eseri kendisini arayan ağabeyi ile karşılaştı. Başına gelenleri anlatınca da polise giderek iki kişi hakkında şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen sanıklar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi' nde dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Muhammet Ö., genç kızla kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini belirterek, "Ailesi ilişkimizi öğrenince babası beni arayıp kızdı. Ben de onunla görüşmekten vazgeçtim" dedi. Samet Y. ise, E.Ö.'yü sevdiğini ve evlenmek için kaçtıklarını söyleyerek, "Bana yaşının büyük olduğunu söylemişti. Onun da rızasıyla ilişkiye girecektik. Ancak daha önceden başkasıyla ilişkiye gidiğini söyleyince vazgeçtim ve onu ilçeye giden minibüs durağına bıraktım. Bileziklerden haberim yok" diye konuştu.

Duruşmaya katılan E.Ö ise, her iki sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek, "Beni kandırıp cinsel ilişkiye girdiler. Tek suçum onlara güvenmek oldu" dedi. Mahkeme genç kızı, olay nedeniyle ruh sağlığının sozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk ederken, sanıkların tahliye taleplerini kabul etmeyerek duruşmayı erteledi.

"100 METREKARELİK EVDE 32 NÜFUS YAŞIYOR"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

 
Muş'un Varto İlçesi Alimecit Mezrası’nda 32 kişilik aile 100 metrekarelik bir evde yaşıyor. Evde 2 eşi, 18 çocuğu, 3 gelini ve 8 torunuyla birlikte oturan Mahmut Bingöltekin (60), "Evlenen çocuklarıma üçten fazla çocuk yapmayın tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

Haksever Köyü’ne bağlı Alimecit Mezrası’nda yaşayan Mahmut Bingöltekin, ilk evliliğini 18 yaşında yaptı. Emine Bingöltekin’le (54) evli olan Mahmut Bingöltekin, iddiaya göre babası tarafından ikinci kez evlendirildi. Zahide Demir (46) ile de imam nikahı yapan Mahmut Bingöltekin’in iki kadından 18 çocuğu oldu. Aile nüfusunun 3 oğlunun evlenmesi, gelin ve torunlarla birlikte 32’ye ulaştığını, üç odalı tek katlı 100 metrekare bir evde yaşamak zorunda kaldıklarına değinen Bingöltekin, çocuklarına 3’ten fazla çocuk yapmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

İki eş ve çok çocuklu olmanın büyük problemler getirdiğini vurgulayan Mahmut Bingöltekin’in resmi nikahlı eşi Emine Bingöltekin, kumalı ve çok çocuklu bir ailenin sıkıntılarının fazla olduğunu söyledi. Bingöltekin, "Ne yiyeceğimiz yetiyor ne giyecek. Son yıllarda kumamla her gün kavga ediyor, saçlarımızı yoluyoruz. Kavgamıza çocuklarımız da karışıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Zahide Demir de kuma gitmenin çok ağır olduğunu belirtti. İsteğiyle değil, aile zoruyla geldiğini anlatan Demir, "Benim ve kumamın 9’ar çocuğu var. Üç oğlumuzu evlendirdik, onların da 8 çocukları oldu. Aile nüfusumuz 32 kişiye ulaştı. Bu nüfus 3 odalı bir evde nasıl yaşar?" dedi.


Ahmet Bingöltekin ise babasının üç çocuk tavsiyesine uyduklarını belirtti. Bingöltekin, "Babam 2 evli, biz 18 kardeşiz. Kardeşlerden 5’i okuyar, bir özürlü kız kardeşim var. Bunlar bizim yaşantımızı sıkıntıya sokuyor. İki evlilik yanında 18 çocuğu yedirip giydirmek çok zor" diye konuştu.

"KIZLARI İLE KAÇAN KADIN: ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYORUM"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Iğdır'da kocasını terk ettiği ve 4 kızını yanına alarak kaçtığı iddia edilen 5 çocuk annesi Vesile Önder ortaya çıktı. 18 yıllık eşinden, sürekli alkol aldığı, kendilerine şiddet uyguladığı için boşandığını belirten eyen 36 yaşındaki Vesile Önder, "Boşandoığım eşim Ahmet Dündar defalarca beni ve kızlarımı yarı çıplak sokağa attı. Kim böyle biri ile yaşamak ister? Ben de mahkemeye verip boşandım. Ancak boşandığım kocam beni ve kızlarımı ölümle tehdit ettiği için Iğdır'da yaşıyoruz ama sokağa çıkamıyoruz. Kızlarım da bu yüzden okula gidemiyor" dedi.Kışla Mahallesi Titiz Sokakta yaşayan Ahmet- Vesile Dündar çifti, 7 bin liralık kredi kartı borcu yüzünden iddiaya göre anlaşarak boşanma kararı aldı. Biri erkek 5 çocuk sahibi Dündar ailesi, yapılan son duruşmada şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrıldı. İç dekorasyon işi yapan Ahmet Dündar (43) 9 yaşındaki oğlu Azat'ı alırken, Vesile Önder"in de kızları Sibel, Demet, Sevgi ve Fatoş'la birlikte kaybolduğu ileri sürüldü.

ALKOL ALIP BİZİ DÖVÜYORDU

Boşandığı eşi Ahmet Dündar'ın gazetelere, "kandırıldım ve yalnız bırakıldım" diyerek haber yaptırdığını öne süren 1 erkek, 4 kız çocuğu annesi Vesile Önder, eşi tarafından öldürülmekten korktuğunu söyledi. Eşinin ailesi tarafından hakkında ölüm kararı çıkarıldığını iddia eden Vesile Önder şu iddialarda bulundu:

"Eşim her gece evine alkollü geliyordu. Beni ve çocuklarımı dövüyordu. Hatta birkaç kez beni ve büyük iki kızımı gece yarısı yarı çıplak dışarı attı. 18 yıl ben bu adamın kahrını çektim. Sonunda kızlarım babalarını dört ay önce boşanmaya ikna etti. Mahkeme 5 çocuğumun velayetini bana verdi. Ama eşim oğlunu yanına alıp bizleri kapıya attı. Boşandıktan sonra tekrar birleşmek istedi ama bu kez ben kabul etmedim. Hemen tehdit mesajları göndermeye başladı. Eşimin kredi kartı borcu yüzünden evimize birkaç kez haciz geldi. Sadece borç yüzünden olsaydı, ben onu yıllar önce terkederdim. Ama sarhoş ve şiddet uygulayan bir kocaya dayanacak gücüm kalmadı."

KIZLARIM KORKUDAN OKULA GİDEMİYOR

Eşinden ayrıldıktan sonra kızları ile birlikte Iğdır'da kiraladıkları bir evde yaşadıklarını anlatan Vesile Önder, çocukların Sibel (16), Demet (14), Sevgi (10) ve Fatma'nın (7) korkudan okula gitmediğini söyledi. Devletin yardım elini uzatmasını istediğini ifade eden Önder, "Evlere temizliğe gidiyorum. Kuru ekmek de yesek huzurluyuz. Tek sıkıntım kızların okula gidememesi. Hepsi çok zeki çocuk ve okumak istiyor. Ama babaları görür takip eder ve 'hepimizi öldürür' diye korkudan dışarıda çıkamıyoruz" dedi.

"2,5 AYLIK BEBEK AÇLIKTAN ÖLDÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 2.5 aylık bebek hayatını kaybetti. Doktorlar bebeğin beslenme yetersizliğinden öldüğünü söyledi.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Necla ve 26 yaşındaki Murat Bakırcı çiftinin 2.5 aylık bebekleri Kübra Bakırcı rahatsızlandı ve dün Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürekli ağlayan bebeği muayene eden doktorlar, yaptıkları tüm müdahaleye rağmen Kübra Bakırcı'yı kurtaramadı. Yapılan ilk belirlemelere göre bebeğin beslenme yetersizliğinden öldüğü tespit edildi.

İşsiz baba Murat Bakıcı ile anne Necla Bakıcı gözyaşlarına boğuldu. Kübra Bakırcı'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Gazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopside beslenme yetersizliğinden öldüğü belirlenen Kübra bebeğin ölüm nedeni Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin adından kesinleşecek.