BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  EKONOMİ

Tekel işçileri bu sefer Taksim'de yürüdü

Tekel işçisi bir gurup, 4C sözleşmesinin iptali için Taksim'de ellerinde meşale slogan atarak yürüdü

Abone ol

Bir grup Tekel işçisi, 4C sözleşmesinin iptali için Taksim'de meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.
Galatasaray Lisesi önünde toplanan işçiler, ellerindeki meşalelerle ''4C iptal edilsin'', ''sözleşmeli köle olmayacağız'', ''taşeronlaşmaya hayır'' şeklinde sloganlar atarak Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.


Burada grup adına açıklama yapan Tekel işçisi Arzu Güneş, özelleştirme nedeniyle fabrikaları kapatılan işçilere zorla dayatılan 4C'ye 'hayır' dediklerini söyledi.

Güneş, 4C'nin işçilerin özlük hakları ile iş güvencelerini ortadan kaldırdığını ve sadece Tekel işçileri için değil kamudaki tüm çalışanlar için bir tehdit oluşturduğunu savunarak, şöyle devam etti:


''4C'ye karşı mücadelenin neresindeyiz? sorusuna 4 cevap veriyoruz. Birincisi hükümet 4C' yi iptal etmek yerine atamalar yaparak 4C ile çalışmamız için baskı yapıyor. Yargı süreci uzuyor ve Anayasa Mahkemesinin gündeminde 4C bulunmuyor. Tek Gıda-İş Sendikası 4C'ye karşı mücadelede samimi olmadığını çadırları sökerken göstermişti. Söz verdiği eylemleri yapmayarak mücadelede havlu attı. Diğer sendikalar da ses çıkarmıyor. Mücadeleye devam etmek isteyen ancak azınlık kalan bir işçi grubu 49 gündür ısrarla 4C'yi gündemde tutmaya çalışıyor ve birleşme çağrısı yapıyor.''
Önümüzdeki günlerde Tekel'e ait son işletmelerin de kapatılacağını ve işçilerin kapı önüne konulacağını iddia eden Güneş, mücadelelerini eylem çadırlarından tüm Türkiye'ye yaymak için birleşik mücadeleyi örgütlemeye hazır olduklarını ifade ederek, bütün sendikaları bu mücadelede birleşmeye çağırdı.
Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.