BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Tekel işçileri Ankarada eylemde

Türk-İş'in sürekli eylem kararı gereği ilk açıklamasını AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde yaptı.

Abone ol

Ankara'da 11 gündür eylem yapan Tekel işçileri, Türk-İş'in sürekli eylem kararı gereği ilk açıklamasını AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde yaptı.
Ankara'da toplanan Tekel işçilerine destek veren sendikaların üyelerinin de katıldığı eylem, Kocatepe Camii yanında bulunan AK Parti Ankara İl Başkanlığı yakınındaki Kocatepe Parkı'nda yapıldı.

Eyleme; Türk-İş'e bağlı sendikalar, KESK, TKP, ÖDP, Kaldıraç Grubu, Türkiye Gençlik Birliği, Türk Metal Sendikası ve Şeker-İş Sendikası destek verdi.

Türk-İş adına açıkalam yapan bir sözcü, önce kaliteli tütünlerin alındığını; kötü tütünlerin Türk halkına içirildiğini; ardından Tekel'in özelleştirildiğini; daha sonra genetiği değiştirilmiş şekerin satılmaya başlandığını ve ardından şeker fabrikalarının özelleştirilmeye çalışıldığını iddia etti.

İşçiler de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yatarak para kazanıyorlar" şeklindeki ifadelerini ve Abdi İpekçi Parkı'nda kendilerine yapılan müdahaleyi de protesto ettiklerini söylediler.

İşçiler arasında bir grup mum yakarak eyleme destek verdi. Öğrenci gruplarının da destek verdiği eylemde açıklamalar sık sık sloganlarla kesildi.
Eylemciler basın açıklamasının ardından Kocatepe Parkı'nda Sıhhıye yönüne yürüyerek ayrıldı.