BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tehlikeli balığı kurtardılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, tehlikeli olmasıyla tanınan bir Müren balığı kurtarıldı.<br/>Samsun’dan Marmaris’e dalış gezisi için gelen Ara...

Abone ol

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, tehlikeli olmasıyla tanınan bir Müren balığı kurtarıldı.
Samsun’dan Marmaris’e dalış gezisi için gelen Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü dalgıçları, Ağzında birden fazla olta olan Müren balığını kurtardı.

DALGIÇLARIN VE BALIKÇILARIN KORKULU RÜYASI
Samsun Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü (SAKUD), Marmaris’e dalış için gezi düzenledi. Kulübün dalgıç üyelerinden Zafer Bartınlı, Zeki Altay Güvenli ve Tuncay Güngör ile birlikte Marmaris açıklarında dalış yaptılar. Akya sürüsüyle karşılaşan dalış ekibi bir süre onları takip ettikten sonra denizin dibinde kumların üzerinde hareketsiz halde bir müren balığı olduğunu fark etti. Balığa yaklaşan ekip balığın ağzında birden fazla olta bulunduğunu fark etti. Dalgıçlardan Zafer Bartınlı tehlikeyi göze alarak Müren balığını kafasından kavrayarak oltayı çıkartmaya çalıştı. Kurtarış sırasında elini Müren’e kaptırma tehlikesi geçiren dalgıç buna rağmen oltayı balığın ağzından sökmeyi başardı. Birçok dalgıç ve balıkçının tehlikeli ve saldırgan olduğu için karşılaşmak istemediği keskin dişleri ile bilinen Müren balığı dalgıçların yardımıyla hayatta kalmayı başardı.
Dalgıç ekibi yarım saatlik bir çalışmanın ardından Müren’in ağzındaki oltaları tek tek çıkartarak temizledi. Oltalardan kurtulmanın rahatlığı ile Müren balığı mavi derinliklere doğru yüzerek gözden kayboldu.
(İHA)