BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.506,89
HABER /  POLİTİKA

TBMMde Roj TV sorusu

MHP'li Vural, Devlet Bakanı Aydın'a Roj TV'yi sordu.

Abone ol

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde;

''ROJ TV adlı televizyon kanalına şimdiye kadar TBMM üyesi olmuş hangi milletvekilleri demeç vermiş, bu kanalın programlarına katılmıştır? ROJ TV yayınlarına katılan milletvekillerinin hangileri Türkiye içinden, hangileri Türkiye dışından bu yayınlara iştirak etmiştir?'' diye sordu.

ÖCALAN'IN GÖRÜŞMELERİ
MHP Hatay Milletvekili Süleyman Çirkin, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ise İmralı'da tutuklu bulunan terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeleri, Meclis gündemine taşıdı.

Öcalan'ın avukatlarına yazılı belge, mektup ve görüşme notları verip vermediğini öğrenmek isteyen Çirkin, ''Yazılı belgeler veriyorsa, bu belge, mektup ve notlar, 'Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmesi Hakkındaki Yönetmelik' uyarınca infaz hakimleri tarafından denetleniyor mu? Öcalan'ın avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajların, PKK'nın yayın organları ve internet sitelerinde çıkması, Öcalan'ın avukatlarının 'örgütsel amaçlı haberleşmelerine aracılık ettiğini' ortaya koymakta mıdır?'' diye sordu.

YENİ BİR TEZKERE VAR MI?
Çirkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde de TBMM Genel Kurulunda 2003'te kabul edilen ''20 Mart'' tezkeresinin gereğinin, bugüne kadar neden yapılmadığını öğrenmek istediğini belirterek, Erdoğan'a ''Kuzey Irak merkezli PKK terör örgütünün bitirilmesi konusunda, TBMM'ye yeni bir tezkere getirmeyi ve bunun gereğini yerine getirmeyi planlıyor musunuz?'' sorusunu yöneltti.