BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  GÜNCEL

TBMM'de dokunulmazlık kavgası! Yumruklar konuştu!

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı.

Abone ol

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıkması ve kavganın büyümesi üzerine toplantıya ara verildi.Komisyon toplantısının sabahki ilk bölümünde de yine tartışma çıkmış, arbede yaşanmıştı.

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere saat 11.00'da toplandı. Ancak toplantı daha başlar başlamaz tartışma çıktı.

AK Parti ve HDP'li milletvekillerinin çoğunlukta olduğu komisyon toplantı salonunda bazı milletvekilleri ayakta kaldı. Bunun üzerine HDP Milletvekilleri toplantının daha geniş bir salonda yapılması ve kameramanların da toplantıyı sonuna kadar izlemesi için usul tartışması başlatılmasını istedi. Bazı milletvekilleri de toplantının Genel Kurul Salonunda yapılmasını önerdi.

Bu sırada AK Parti ve HDP milletvekillerinin sözlü olarak birbirlerine sataştığı duyuldu. HDP'li Garo Paylan ile bazı HDP'li kadın milletvekilleri ve AK Partili Milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Kameramanların dışarı çıkarılmasının istenmesi üzerine tartışmanın şiddeti arttı. Kameramanların dışarı çıkarılmasının ardından usul tartışması devam etti.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, basının izlemediği, danışmanların katılmadığı tek komisyon toplantısı olmadığını söyledi. Bunun üzerine Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, daha önce danışmanların toplantıya alınmayacağının söylendiğini anımsattı. Sırrı Süreyya Önder ise "Burada Zenon paradoksu yaşanıyor. 100 oturma yeri varsa 120 milletvekili ayakta. Oturan danışman var mı, yok. Metrobüs gibi ayaktayız" dedi.

İKİNCİ OTURUM DA KAVGA İLE BAŞLADI 

Danışmanlar ve basın çıkarıldıktan sonra toplantı başlayabildi. İlk olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Komisyonu'nda Anayasa'nın 83. maddesine ek madde konularak dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

Partilerin üyelerinin konuşmalarının ardından toplantıya 17.00'da ara verildi. Görüşmelerin ikinci oturumu da yine sabah olduğu gibi kavga ile başladı. Bu sefer oldukça şiddetli geçen kavga yüzünden oturuma yine ara verildi.