BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL

Tavuk civcivi yumurtlamadı, doğurdu!

Sri Lanka'nın Welimada kasabasında bir tavuk, yumurtlamak yerine civcivi doğrudan dünyaya getirdi.

Abone ol

İnsanlığın aklını yüzyıllardır meşgul eden, 'Yumurta mı tavuktan yoksa tavuk mu yumurtadan çıkar' sorusunun yanıtı Sri Lanka'dan geldi.

Ülkenin orta kesimindeki Welidema kasabasında bulunan bir çiftlikte, bir tavuk inanılmızı başararak yumurtlamadan civciv doğurdu.

Tavuğun yumurtladıktan sonra kuluçkaya yatmak yerine yumurtayı 21 gün boyunca içinde tuttuğu belirntildi.

Times of India gazetesinin haberine göre, civciv yumurtasından tavuğun içindeyken çıktı. Yumurtasız doğan civciv sağlıklı iken annenin doğumdan sora öldüğü belirtildi.

AFP'nin telefonla konuştuğu Welimada kasabasının veterineri PR Yapa, "Bu tür şeyleri hep duyar ama itibar etmezdim. Şimdi ise gözlerimle gördüm. Ölen tavuğu inceledim. Tavuk, yumurtanın kırılması ve civcivin doğumu sırasında ortaya çıkan iç kanama nedeniyle hayatını kaybetmiş" dedi.

Olay dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

3 BACAKLI KUZU DİKKAT ÇEKTİ!
DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
Tokat'ın Erbaa ilçesindeki 3 ayaklı kuzu, vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Erbaa ilçesine bağlı Çakır Köyü'nde 3 ay önce doğan 3 ayaklı kuzu, yörede yaşayan vatandaşların ilgisini çekti. Kuzunun sahibi Ayşe Yılmaz, kuzunun 3 ay önce dünyaya geldiğini belirtti.

3 ayaklı kuzuyu gördüğünde şaşırdığını ifade eden Yılmaz, ''Yıllardır koyunlarımız var. Yüzlerce kuzu gördüm ancak böyle 3 ayaklı bir kuzuyu ne duydum, ne de gördüm. Eşim kuzunun doğumuna yardımcı olduktan sonra eve gelip doğan kuzunun 3 ayaklı olduğunu söylediğinde ilk anda inanmadık ancak kuzuyu görünce şaşırdık. Kuzumuz uzun yolda zorluk yaşayacağından dolayı yaylaya çıkarmayacağız, ahırda büyüteceğiz'' dedi.

Veteriner hekim Akif Yılmaz ise 3 ay önce dünyaya gelen ve ''Kıvırcık'' adı verilen kuzunun sağlıklı olduğunu söyledi.

3 ayaklı kuzuyu eşine ender rastlanan bir durum olarak niteleyen Yılmaz, diğer kuzulardan biraz zayıf kalmasının ise beslenmeden kaynaklandığını belirtti.