BIST 10.346
DOLAR 32,35
EURO 34,76
ALTIN 2.403,21
HABER /  POLİTİKA

Tarım ve Gıda Bakanlığı geliyor

Erdoğan Başkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda konuşulan konular hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda konuşulan konular hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Avrupa Birliği ile ilgili konuların görüşüldüğünü ifade eden Çiçek, üç yasa tasarısının da Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yerine Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın kurulmasının amaçlandığını dile getiren Çiçek, bakanlığın yapısının büyük ölçüde değişeceğini söyledi. 5 müsteşarlığın ikiye düşeceğini anlatan Çiçek, "15 birim düşünülüyor. 25 Genel Müdür Muavinliği kaldırılıyor. İl Müdür Yardımcılığı kaldırılıyor. Kadro israfı önlenmiş oluyor. Bir kısım harcamalar da ortadan kaldırılacak." dedi.

Kat mülkiyetindeki değişikliğinin görüşüldüğünü de dile getiren Çiçek, bununla ilgili bir yasanın çıkarıldığını hatırlattı. İki yılda çok değişik sebeplerden dolayı kat mülkiyetine geçilemediğini ifade eden Çiçek, kanunun süresinin bu yıl sonunda biteceğini belirterek yapılacak yeni düzenlemeyle bürokrasinin azaltılmaya çalışılacağını kaydetti.

Çiçek, Fransa'da Türkiye'nin tanımı için 'Türk Mevsimi' adlı kültürel ve sosyal içerikli bir etkinliğin düzenleneceğini söyledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Çiçek, Tarım ve Gıda Bakanlığı ile ilgili tasarının bu hafta içinde imzalanarak Meclise gönderilebileceğini belirtti.