BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tarhan'dan CHP ile ittifaka yeşil ışık

CHP'den istifa ederek Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan, 7 Haziran seçimlerinde CHP ile ittifak yapabileceklerini söyledi.

Abone ol
Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, 7 Haziran seçimlerinde CHP veya başka bir partiye ittifak yapabileceklerini belirterek, "Ülkenin geleceği için her tür öneriyi değerlendiririz. Oturur konuşuruz, ama daha önce de söyledim. Medya önünde değil herkesle konuşuruz. Her şey memleket için değerlendirilir. Söz konusu vatansa gerisi teferruat. O da bir teferruat olur" dedi.
 
Anadolu Partisi Bursa İl Başkanlığı binasının açılışına katılan Genel Başkan Emine Ülker Tarhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tarhan, "7 Haziran seçimlerinde başka bir partiyle ittifak yapar mısınız?" sorusu üzerine ülkenin geleceği için her tür öneriyi değerlendirebileceklerini kaydederek, "Oturur konuşuruz, ama daha önce de söyledim. Medya önünde değil herkesle konuşuruz" diye konuştu. Tarhan, "CHP'den böyle bir teklif gelirse değerlendirir misiniz?" sorusuna ilişkin, "Değerlendirilir. Her şey memleket için değerlendirilir. Söz konusu vatansa gerisi teferruat. O da bir teferruat olur" diye yanıtladı. İmralı'ya gidecek izleme heyeti ve bu konu ile ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Tarhan, şöyle devam etti:
 
"Cumhurbaşkanın bile bu heyetten haberi yokmuş. İzleme heyeti ile ilgili daha önce akil insanlarla ilgili ne düşündüysem, ne söylediysem aynı şeyleri söylüyor ve düşünüyorum. Kullanıp atılan araçlar, enstrümanlar onlar. Seçim öncesi yapılan algı operasyonu."
 
Konu hakkında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamaları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Tarhan, "Yani Arınç diyor ki; Cumhurbaşkanı gerçeğe aykırı konuşuyor. Tam bir komedi. Burada aslında iyi polis, kötü polis oyunları var" dedi.
 
Tarhan daha sonra parti binasının açılışını yaptı. Açılışın ardından partililerle bir araya gelen Anadolu Partisi Genel Başkanı, kendisini görebilmek için gözyaşı döken 8 yaşındaki Berna Aydoğdu'yu kucağını oturtarak, sohbet etti. Tarhan daha sonra Hilton Otele giderek seçim hazırlıkları konusunda parti üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu