BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,17
ALTIN 2.468,86
HABER /  DÜNYA

Tapu bir ülkenin namusu ve geleceğidir

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, yakın tarihte Musul ve Kerkük’te yaşanan olayların tapunun önemini ortaya koyduğunu belirterek, “Tapu bir ülkeni...

Abone ol

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, yakın tarihte Musul ve Kerkük’te yaşanan olayların tapunun önemini ortaya koyduğunu belirterek, “Tapu bir ülkenin namusu ve geleceğidir” dedi.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne TS EN ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Belgesi verdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ve TSE Başkanı Hulusi Şentürk’ün katılımıyla belge töreni bugün gerçekleştirildi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Güney, kurumun kuruluşunun 166. yıldönümünün kutladığını belirtti. Tapu ve Kadastro’nun bin 73 birime sahip olduğunu ifade eden Güney, “Önemli olan insana hizmet. Bunu yaparken de konunun inceliklerinin bilinmesi gerekiyor. 2009 yılında başlattığımız Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi ve 2010 yılında TSE ile yaptığımız protokol çerçevesinde çok yoğun bir çalışma temposu sergiledik” diye konuştu.
Yılda yaklaşık 7 milyon işlemle 20 milyon insana hizmet sunulduğuna dikkati çeken Güney, TSE tarafından verilen belgeyi almaya hak kazandıklarını söyleyerek, ”Amacımız aldığımız belge ile vatandaşa daha hızlı, daha verimli, daha doğru hizmeti sunmak” dedi.

“TAPU BİR ÜLKENİN NAMUSUDUR”
TSE Başkanı Şentürk, törende tapunun önemine değinerek sözlerine başladı. Yakın tarihte Musul ve Kerkük’te yaşanan olayların tapunun önemini ortaya koyduğunu dile getiren Şentürk, “Tapu bir ülkenin namusu ve geleceğidir” ifadesini kullandı.
Şentürk, bir zamanların köhne kuruluşlarının yakaladığı kalite seviyesinin Türkiye adına gurur verici olduğunu belirterek, “Aslında tapusu bize ait olan bir sistemin tekrar bu topraklara güçlü olarak dönmesi noktasında atılmış adımlardır bunlar. Çünkü, kalite ve standardın tapusu da bize aittir. Dünyada ilk yazılı standart Beyazıt Han tarafından yapılmıştır. Uluslar arası kabul görmüştür. Standardın tapusu bize aittir” şeklinde konuştu.
“Kalitenin tapusu da bize aittir” diyen Şentürk, şöyle devam etti:
“Kaliteyi, daha Japonlar, Amerikanlar yeni keşfetmişken, benim medeniyetim; ‘aldatan bizden değildir’ diyor ve benim medeniyetim bir işi yapanın o işi güzel şeklinde yapmasını ibadet olarak kabul ediyor. Benim medeniyetim müşteriyi velinimet kabul ediyor. Bu kalitenin temel mantığıdır. Kalite bizim yitik malımızdı, o yitik mala tekrar sahip çıkıyoruz.”
TSE Başkanı Şentürk tarafından kalite TS EN ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Belgesi ve kalite bayrağı Tapu ve Kadatro Genel Müdürü Güney’e verildi. 1500 yılına ait Osmanlı Tuğrası ise, Güney tarafından TSE Başkanı Şentürk’e hediye edildi.
(İHA)