BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  GÜNCEL

Tansel Çölaşan kocasını ayakta uyuttu!

ADD Başkanı'nı Tansel Çölaşan'ın 28 Şubat'la ilgili bir paneldeki konuşması sırasında eşi Emin Çölaşan uykuya yenildi.

Abone ol

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Eskişehir'de düzenlenen panelde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan, 28 Şubat cuntacılarını övmeye başlayınca eşi Emin Çölaşan'ı uyuttu. Salonda Çölaşan'ın yanında oturan CHP'li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ortama uyarak derin bir uykuya daldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, askeri darbelerin 'meşru' olduğunu savundu. Askerin görevi gereği 28 Şubat'ta 'post-modern' darbe yaptığını belirten Çölaşan, "Bunların hangisi diktatörlük olarak anlaşılır, söyleyin. Bir hukuk devleti olsa zaten 28 Şubat'ı yaşamayız" ifadelerini kullandı. Çölaşan'ın darbeleri öven konuşması, salonda bulunan gazeteci Emin Çölaşan ile Eskişehir'in CHP'li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in uyumasına neden oldu.

Devrim Yasaları'nın yürürlüğe girmesinin 88. yıldönümü dolayısıyla, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim-İş Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından panel düzenlendi. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir konuşmacı olarak katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in moderatörlüğünü üstlendiği paneli Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Baro Başkanı Rıza Öztekin, gazeteci yazar Emin Çölaşan da izledi.

'ADAMLAR GÖREVLERİNİ YAPMIŞ'

Paneldeki konuşmasında ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Yönetimler, siyasi iktidarların görevidir. Diyelim ki Türkiye'de bu olmadığı için böyle bir şey olmuştur. O zaman onun niteliğine bakalım. Sizce bu bir darbe midir? Ya adamlar görevlerini yapmış. Demokratik şekilde hükümete bilgi vermiştir. Bu diktatörlük müdür? Böyle anlaşılamaz. O sıradaki görevlerin yazılı metninde irtica, bölücülük gibi unsurlar da vardır. Onlar da bunun gereği olarak yapmışlardır" diye konuştu. Devrimin, karşı bir devrimle ikinci kez aynı tehlikeye düşmesi noktasında 28 Şubat kararlarının devreye girdiğini ileri süren Çölaşan, "28 Şubat kararları uygulama imkanı olmasaydı, bu süreç bu kadar vahim bir noktaya gelmezdi" ifadelerini kullandı.

DAYATMALAR ANAYASAYA UYGUN

Askerin, o dönemde MGK'da hazırladığı 18 maddenin anayasaya dayanarak hazırlandığını iddia eden Tansel Çölaşan, İmam Hatip liselerine olan rahatsızlığını dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Çölaşan, şunları söyledi: "İmam Hatiplerin sayıları 1983-89'da 350'yi buldu. Buradan mezun olanlar yüksek eğitimden, kamu kurumlarına, kaymakam ve vali olacak kadar yükseldiler. Askerin, o dönemde MGK'da hazırladığı 18 madde anayasaya dayanarak hazırlandı. Neden? Ülkenin korunması, kollanması için. Bunların hangisi diktatörlük olarak anlaşılır, bahsedilebilir. Burada irtica, bölücük, terör anlatılıyor. Hangisi diktatörlüktür söyleyin. Görevin gereğini yapması gereken bir kurum olan 'asker', tamamen demokratik sistem içerisinde bilgi veriyor. Kime veriyor bu bilgiyi? Adı demokrasi olan bu ülkede halkı, Cumhuriyet rejimi için Türkiye'yi yönetecek olan iktidarı söylüyor."

KOCASINI MIŞIL MIŞIL UYUTTU

Tansel Çölaşan'ın konuşması sırasında salonda vuku bulan ilginç bir olay da gözlerden kaçmadı. Çölaşan, darbelerin meşru olduğunu savunan konuşmasını yaparken, izleyicilerin arasında bulunan CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Çölaşan'ın eşi Emin Çölaşan'ın uyuması dikkat çekti. Büyükerşen ve Çölaşan, zaman zaman seyircilerin yaptığı alkışlarla kendilerine gelerek uyanabildi.