BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Tankın önüne yatan Sabri'ye ne oldu? Erdoğan açıkladı meğer...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe gecesine iki tankın önüne atlayan Sabri Ünal'ın yurt dışına gönderildiğini ve dil eğitimi aldığını söyledi. Erdoğan, "Ben bu genci yurt dışına gönderdim, dil yapıyor vesaire. İnşallah dönüp gelecek yazılımcı olarak devam edecek" dedi.

Abone ol

TÜBİTAK Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz 15 Temmuz gecesi İstiklal Marşı’nı sadece söylemekle kalmamış, bizzat yaşamıştır. Tankların, topların, F-16’ların karşısına dikilmiştir. Milyonlarca kardeşimiz istiklali için, silahlara meydan okumuştur. Hepimiz böyle bir milletin mensubu olmaktan daima gurur duyuyoruz. Rabbimize hamd ediyoruz" dedi. Erdoğan, 15 Temmuz darbe gecesinde iki tankın önüne atlayarak sembol isimlerinden biri haline gelen Sabri Ünal'dan haber verdi.

BEN BU GENÇLERE İNANIYORUM: Erdoğan, "15 Temmuz gecesi göğsünü namlulara siper eden, hele hele tankın altına kendini atacak kadar inançlı… Bir tankın altına atıyor, oradan çıkıyor ondan sonra gelen ikinci tankın altına da kendini atıyor ve oradan da kurtuluyor. Tabi ki yarası vesairesi oluyor. Bu genç, işte bu gençlerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Ve ben bu gençlere inanıyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan ayında Giresun'da yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe gecesinde iki tankın önüne atlayarak kahramanlık örneği gösteren Sabri Ünal'ı vatandaşların önünde tebrik etmiş ve alnından öpmüştü. Sabri Ünal ise duygu dolu anlar yaşamış gözyaşlarına hakim olamamıştı.

''YURT DIŞINA GÖNDERDİM''

''Ben bu genci yurt dışına gönderdim, dil yapıyor vesaire.'' diyen Erdoğan, ''İnşallah dönüp gelecek yazılımcı olarak devam edecek. Biz onların hizmetkarı olarak yeni nesli Türkiye’nin inşası ve ihyasında bu şekilde değerlendirecek" diye konuştu.