BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  DÜNYA

Tanju Çolak projelerini anlattı

AK Parti’den Urla Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, turizm potansiyeline...

Abone ol

AK Parti’den Urla Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, turizm potansiyeline rağmen köy gibi kaldığını ifade ettiği Urla’yı Çeşme ve Kuşadası seviyeye çıkarabileceğini söyledi.
AK Parti’den Urla Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Tanju Çolak Futbol Akademisi’nin 14’üncü şubesini açmak için geldiği Aydın’da adaylık sürecini ve projelerini anlattı. Büyük sevgi gösterilerinde bulunulan Çolak, çocuklar ve aileleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. Geniş bir katılımla futbol okulunu açan Tanju Çolak, 2 aylık bir sürecin ardından adaylığını açıkladığı Urla Belediye Başkanlığı’na hazır olduğunu söyledi. Aday adaylığı kararını uzun bir araştırma ve değerlendirmelerin ardından verdiğine işaret eden Çolak, “AK Parti Urla İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, böyle bir teklifte bulundu. Yaklaşık 2 aydır düşündüm, araştırdım, ailem ve büyüklerimle de konuştum. Dün akşam itibariyle aday adaylığımı ilçe teşkilatıyla paylaştım. Aday olacağımı belirttim. İnşallah hayırlısı olur diye düşünüyorum. Sonuç olarak AK Parti’den Urla Belediye Başkanı aday adayıyım” diye konuştu.

"YAPTIKLARIM ORTADA"
Türk futboluna önemli hizmetler verdiğini anımsatan Çolak, aynı başarıyı siyasette de sürdürerek vatandaşlara hizmet etmek istediğini belirterek, “Türk futbolundaki başarım ortada. Yaptıklarım da ortada. Altın ayakkabı, gümüş ayakkabı, bronz ayakkabı. Bunların hepsini yaptım. Yoktan var ettim, tırnaklarımla geldim birçok yere. Urla’da birçok şeyin eksik olduğunu, birçok projenin yapılması gerektiğini ve hizmet anlamında eksiklerin olduğunu gördüm. Urla havasıyla, suyuyla çok güzel bir yer. Birçok güzellikleri var. ‘Urla’yı niye bir Çeşme, niye bir Kuşadası yapmayalım’ düşüncesi var. Planlarımız ve çalışmalarımız olacak. Bizim için önemli olan teşkilatımızla beraber bu işi orada göğüslemek, teşkilatımızla beraber yürümek. Güzellikleri Urla halkının hizmetine sunmak için projelerimiz ve çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

“BİRÇOK PROJEMİZ VAR”
Henüz aday adayı olduğunu ve önümüzdeki hafta içerisinde adaylığı ile ilgili dosyayı AK Parti Urla İlçe Başkanlığı’na teslim edeceğini açıklayan Çolak, şöyle konuştu:
“Adaylık sürecinin ardından oradaki hizmetler anlamında neler yapabileceğimiz ve neleri planlamamız gerektiği noktasında çalışmalar yapacağız. Çevre konusunda çok hassasız. Mimari açıdan farklılıklar, iletişim, sosyal projeler ve turizm anlamında neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Urla’ya bir marina yapabilecek miyiz? Birçok projemiz var. O yüzden öncelikle bizim önümüzdeki hafta içerisinde aday adaylığı için dosyamızı vermemiz lazım.”

“HALKIMIZIN BANA KARŞI TEVECCÜHÜ ÇOK İYİ”
Çolak, aday adaylığı sürecinin ardından AK Parti Genel Merkezi’nin kendisini aday olarak açıklaması halinde çalışma ve planlama programını belirleyeceğini ifade etti. Urla için büyük hedefleri olduğunun altını çizen Çolak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Önemli olan halkın desteği. Çocuklara futbol eğitimi için bulunduğum her yer gibi Aydın’da da büyük destek görüyorum. Halkımızın bana karşı teveccühü çok iyi. Halkın sevgisini görüyorum ve zaten bu sevgiye layık olmak için hayatımın bundan sonraki sürecine devam etmek istiyorum. Güzel hizmetler vereceğime inanıyorum. Yeter ki bize sahip çıksınlar, bize destek versinler. Urla’nın çehresini ve bakışını değiştireceğimi düşünüyorum. Güzel istihdamlar oluşturacağımıza inanıyorum. Turizm bölgesi olabilmesi noktasında da her türlü çalışmayı yapacağım. Çünkü İzmir çok güzel bir şehir ve önemli bir turizm bölgesi. Turizm yönüyle gelişmiş olan Seferihisar ve Çeşme arasında bir Urla kalmış. Urla’da hiçbir şey yok, köy gibi. Bunu bizim değiştirmemiz lazım. Düşünceleri değiştirip, oraya yeni güzellikleri sunmamız gerekiyor.”
(İHA)