BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  MEDYA

Tanju Babacan'dan tesettürlülere sert eleştiri!

Moda tasarımcısı Tanju Babacan'dan tesettürle ilgili çarpıcı açıklamlar. "Tesettüre moda kaçmış" diyen Babacan bakın daha neler dedi.

Abone ol

Ünlü moda tasarımcısı Tanju Babacan'dan tesettür modası ile ilgili ilginç yorumlar geldi. Ülke Tv'de Esra Elönü'nün konuğu olan Tanju Babacan, kapalı kadındansa açık kadınları giydirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Program çarpıcı açıklamalar yapan Tanju Babacan neden açık kadınları giydirmeyi sevdiğini de şöyle anlattı: 

Tesettür modasına da değinen ünlü modacı; "Kadın yelpazesindeki, Ayşe'den Fatma'ya kadar her kadına hitap etmeliyim. Her kadın 40 parçalık koleksiyonum içerisinden kendisine uygun bir şey yakalayabilmeli" dedi.

TESETTÜRE MODA KAÇMIŞ!

"Ben bu yolculukta kapalı kadını giydirmektense açık kadını giydirmeyi tercih ettim. Çünkü kapalı kadının Kur'an-ı Kerim'deki kapalılık anlayışına göre giyindiğini hiç görmedim. Tesettüre moda kaçmış. Tesettür moda ile yıkılmış durumda. Tesettür hangi markaya koşacağını şaşırmış durumda. Falan marka eşarp ile falan marka eşarp takanlar arasında dağlar var. Mesela tesettürlü kadının mutlaka pardösüsü oturmak zorundadır. Çünkü talep bu yönde… Ben bir Tanju Babacan olarak tesettür çizgisinde bir koleksiyon yapayım inan hiç talep görmez. Bana gelen tesettürlü kadına zaten hizmet ediyorum ben. Ama ben olması gereken tesettür koleksiyonu yapayım asla talep görmez. "

"ŞORTLAR OLMUŞ ARTIK DON BOYU"

"Şortlar olmuş artık don boyu. Kimse kimseye karışmıyor. Ben anlamıyorum kafasını kapatır ferace giyer, açar kimsenin kimseye karışma hakkı yok. Yıllarca okullara alınmadınız, bir hâkim olamadınız. Neden? Başınızı kapadığınız için? Hakikaten ben namaz kılmadan öncede bana abesle iştigal gelirdi. Hiç kimse kimsenin kıyafetine karışamaz. Çağdaş bir insansan karışamazsın."

esraelonu.jpg