BIST 10.195
DOLAR 32,21
EURO 34,65
ALTIN 2.391,61
HABER /  GÜNCEL

Tampon bölge sorunu çözer mi?

MHP Irak sınırına tampon bölge yapılmasını önerdi. Peki tampon bölge sorunu çözer mi? Bakın Laçiner ne dedi?

Abone ol

İNTERNETHABER

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Strateji Uzmanı Sedat Laçiner tampon bölge ve terörle mücadelede konusunda görüşlerini anlattı.

Kanal D'ye konuşan Laçiner şunları söyledi:

TAMPON BÖLGE İÇİN 20 BİN ASKER LAZIM

"Tampon bölge askerin gündeminde yok. Bu konuya uzak bakıyor. Bu uzunluktaki bir tampon bölge için en az 20 bin asker lazım. Bu da para demek, teçhizat demek. Aktütün karakolunu taşıyamayan bir Türkiye'den bahsediyoruz.

TAMPON BÖLGE SORUNU KALDIRAMAZ

Artık sınrlar geçişken. Türkiye elini kolunu sallayarak Irak'a giriyor. Hava., kara operasyonu yapıyor. Ama  Irak'ın tamamını bize verseler bile ne olur? kötü olur. Koruyabileceğiniz kadar alan lazım.Tampon bölge sorunları ortadan kaldıramaz.

TERÖRİSTİ TECRİT ETMEK LAZIM

50 tane teröristle bile kanlı eylem yapılabilir. O yüzden sürekli terörist öldürmekle olmaz bu iş. İçerde ve dışarda bunları tecrit etmek, onları koruyanları tecrit etmek lazım.

ABD İLE ANLAŞMAK LAZIM

ABD Afganistan'da ne kadar başarılı oldu Irak'ta ne kadar başarılı oldu? Terör sadece silahlı mücadeleyle çözülemez. 5 Kasım'da direttik ABD'den isteğimizi aldık. İngiltere terör konusunda çok güçlü bir ülke. O bile ABD ile anlaşmadan istediğini alamadı.

Zaman zaman Barzani'yle konuşarak, zaman zaman sertleşerek ama kararlı olarak bu iş çözülür.