BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tam 904 kilo esrar

Kırıkkale’de düzenlenen operasyonda sunta yüklü bir kamyonette 904 kilo esrar maddesi ele geçirildi. <br/>Edinilen bilgilere göre, bir istih...

Abone ol

Kırıkkale’de düzenlenen operasyonda sunta yüklü bir kamyonette 904 kilo esrar maddesi ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Batı illerine yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde bir aracı takibe aldı. Bir süre aracı takip eden polis ekipleri, sunta yüklü kamyonette 904 kilo esrar maddesi ele geçirdi.
Emniyet Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, KOM ve İstihbarat Şubesinin düzenlediği ortak operasyonda Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde sunta yüklü kamyonet içerisine gizlenmiş 904 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiğini ve olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.
Uyuşturucu maddenin Güneydoğu’daki bir ilden yüklenip batıdaki bir ile götürüldüğünü kaydeden Kolat, KOM ekiplerinin 2013 yılında 2,5 tona yakın uyuşturucu madde ve 800 bin civarında kaçak sigara ele geçirdiğini sözlerine ekledi.
(İHA)