BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  GÜNCEL

Tam 698 kişi dün ölümden döndü!

Geçen hafta Akdeniz’in binlerce göçmene mezar olmasının ardından sahil güvenlik ekipleri tedbirleri artırdı. Dün 498 kaçak Türk güvenlik görevlileri, 200 kaçak da İtalyanlar tarafından yakalandı.

Abone ol

Daha iyi bir hayat için ölümü göze alarak Akdeniz’in sularına dalan kaçak göçmenlerin yaşadığı dram iç acıtıyor. Akdeniz’de geçen hafta binlerce göçmenin ölümü üzerine yetkililer artık daha yoğun önlemler almaya başladı.

Özellikle Türk sahil güvenlik görevlileri, insan kaçakçılarına göz açtırmıyor, böylece göçmenlerin ölüme gitmelerine engel oluyor. Dün de Mersin, Antalya ve Yalova’da yapılan operasyonlarla tam 498 kaçak göçmen, olası bir ölüm tehlikesinden döndü.

ZODYAKLARA BİNERKEN

Sahil Güvenlik ekipleri, önceki gece Ege Denizi’nde tespit ettiği Moğolistan bayraklı ‘Ole’ isimli gemiyi, göçmen kaçakçılığına karışabileceği şüphesiyle takibe aldı.

3 Sahil Güvenlik botu tarafından takip edilen geminin rotasını Akdeniz’e kıyısı olan Anamur’a çevirmesi üzerine jandarmaya bilgi verildi. 2 saatlik takibin ardından karada bekleyenlerin saat 03.30 sıralarında zodyak bot ile gemiye taşındığını gören ekipler operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda 122’si çocuk, 71’i kadın toplam 416 göçmen yakalandı. Antalya Manavgat açıklarında, gezi teknesiyle Yunanistan’a gitmeye çalışan Irak, Suriye ve Afganistan uyruklu 43 kişi yakalanarak Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Kaçakların otobüslerle ilçeye getirildiği, daha sonra Manavgat Irmağı’ndan tekneye bindirildiği belirtildi. Organizatörlerin ise bulunamadığı kaydedildi. Yalova’da da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kocaeli-Yalova karayolundaki uygulama noktasında şüphelendikleri kamyoneti durdurdu. Kamyonette bulunan 34’ü Afganistan ve 5’i Burma uyruklu 39 kaçak yakalandı, aracın kasasındaki zodyak bota el konuldu. İtalya’nın Taranto kentinde de 200 göçmen, balık istifi bindikleri gemide bulundu.

ÖLÜM YOLCULUĞU 5 BİN DOLAR

Anamur’da yakalanan göçmenlerin verdiği ifadelerde, insan kaçakçılarının Suriyelileri İtalya’ya götürmek için çocuklar hariç kişi başı 5 ile 6 bin dolar arasında para aldığı ortaya çıktı.