BIST 10.246
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,32
HABER /  GÜNCEL

'Talat'ın ruletinde vatanlarını satıyorlar'

Rum Simerini Gazetesi Türk kesimindeki kumarhanelerde malvarlıklarını kaybeden Rumlar'ı "Talat’ın Ruletinde Vatanlarını Satıyorlar" başlığıyla manşete taşıdı.

Abone ol

Kumarhaneler manşette: Rumlar, Talat’ın ruletinde vatanlarını satıyorlar
Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayımlanan Simerini gazetesi, KKTC’deki kumarhanelerde şanslarını deneyip malvarlıklarını kaybeden Rumlara atfen hazırladığı bir haberi manşetten yayımlayarak "Talat’ın Ruletinde Vatanlarını Satıyorlar - Kumarhanelerde Alışverişler ve İpotekler" başlıklarını kullandı. Gazete, bazı Kıbrıslı Rumların, Türk tarafındaki kumarhanelerde kaybettiği paralara karşılık taşınmaz mallarını bu kumarhanelere ipotek ettikleri ve mal satışında bulundukları yönünde bilgiler olduğunu yazdı.

Gazete, Rum İçişleri Bakanı Andreas Hristu ve Rum Başsavcı Petros Kliridis’in hazır bulundukları Rum meclisi komite toplantısında bir Rum milletvekilinin bu yöndeki bilgileri dile getirdiğini belirtti.

Gazete, söz konusu Rum milletvekilinin komite toplantısında, KKTC’deki kumarhanelerde sürekli kumar oynayan bir kısım Kıbrıslı Rumun büyük miktarda para kaybetmesi üzerine taşınmaz mallarını kumarhanelere devir ya da ipotek ettikleri şikayetinde bulunduğunu, Rum İçişleri Bakanı Hristu’nun da konuyu araştırma sözü verdiğini yazdı.

Gazete ayrıca, Rum İçişleri Bakanı Hristu’nun bu toplantıda, Güney Kıbrıs’ın AB’ye katılımını fırsat bilen ve AB ülkelerinde yabancı ve Kıbrıslı Türklerle şirket kurarak KKTC’deki Rum mallarının satışı işlerine karışan Kıbrıslı Rumların olduğuna dair bilgilerin bulunduğunu, ancak bu bilgilerin henüz kanıtlara dayanmadığını açıkladığını kaydetti.

Kaynak: Oshan SABIRLI
Haber: www.milliyet.com.tr