BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Taksim’de uçuşan ülke ekonomisidir”

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği, Gezi Parkı olaylarının esnafı büyük zarara uğrattığını, eylemlere uzlaşılarak son verilm...

Abone ol

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği, Gezi Parkı olaylarının esnafı büyük zarara uğrattığını, eylemlere uzlaşılarak son verilmesi gerektiğini belirtti.
Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği’nden, “Taksimde Uçuşan Sadece Biber Gazı Değil, Aynı Zamanda Ülke Ekonomisidir” başlığıyla yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İki haftayı aşkın süredir Taksim Gezi Parkı olayları tüm yurda özellikle büyük şehirlere yayılmış durumdadır. Gençlerin kendilerince haklı gördükleri demokratik hakları olan eylem ve direnişleri, sadece Gezi Parkı’nda değil, özellikle İstanbulumuzun ekonomik ve turistik açıdan can damarında olmaktadır. İstanbul’da ticaret kadar, tarihi değerler bakımından turizmde etkin bir gelir kapısıdır. Taksim; Beyoğlu, İstiklal Caddesi Osmanlı döneminden beri şehrin yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği, gezi ve özellikle gece eğlenceleri bakımından uğrak yerlerinden, halk tabiri ile 24 saat canlı, yaşayan bir bölgedir. O bölgede hediyelik eşya, giyim, takı ve yeme içme esnafı açısından önemli bir iş sahası ve gelir kapısın durumundadır” denildi.

“BÖLGEYİ KENDİ HALİNE BIRAKIN”
Eylemlerin ilk günlerinde yaşanan infialin yerini nispeten de olsa sükûnete bıraktığı ifade edilen açıklamada, “Fakat tam turizm sezonunda meydana gelen bu olaylar ve halen kısmen de olsa süren eylemler bölgenin ekonomik açıdan hareketliliğini kaybettirmiştir. Sektörümüz açısından önemli bir bölge olan Taksim ve civarındaki üyelerimiz ve sektör temsilcilerimiz siftahsız gün geçirmektedirler. Yeme içme sektörü olarak yoğun iş gücü oluşturduğumuz düşünülürse bu olaylar şimdiden binlerce aileyi etkilemektedir ve siftahsız kapatan esnaf arkadaşlarımızın daha kaç gün buna dayanabilecekleri meçhuldür. Günlerini ve haftalarını siftahsız kapattığımız kriz dönemlerini iyi bilen, 40 yılını bu sektöre vermiş birisi olarak hem gençlerimizi hem de değerli yöneticilerimizi uzlaşmaya, bu eylemlerin ve müdahalelerin daha fazla sürdürülmeden sonlandırılmasını rica ediyorum. Gelin esnafın sessiz sesine kulak verin ve bölgeyi kendi haline bırakın” ifadeleri yer aldı.
(İHA)